Zařízení rozšířené reality (AR) společnosti Apple bude uvedeno na trh ve 2. čtvrtletí příštího roku – Kuo

Známý analytik společnosti Apple, Ming-Chi Kuo, předpovídá, že AR zařízení rozšířené reality společnosti Apple bude uvedeno na trh ve druhém čtvrtletí roku 2022.

Kuo informaci sdělil ve zprávě klíčového dodavatele Apple, společnost Genius, která vyrábí čočky pro iPhone. Očekává se, že bude dodávat i čočky pro AR zařízení. Kuo označuje zařízení VR/AR jako HMD nebo displej namontovaný na hlavě.

Předpokládáme, že Apple představí zařízení AR HMD ve 2. čtvrtletí 2022. Společnost Genius by měla být klíčovým dodavatelem.

Věříme, že společnost Largan v současné době nemůže navrhovat a vyrábět čočky pro HMD. Pokud by chtěla společnost Largan vstoupit na trh s objektivy pro HMD, bude to nejdříve v roce 2023.

Zařízení by mělo nabízet zážitky jak z virtuální, tak i rozšířené reality (VR i AR). Očekává se však také, že Apple použije sledování očí ke zlepšení zážitku, což by znamenalo kamery uvnitř i vně zařízení. Kuo již dříve navrhl, že by zařízení mohlo obsahovat až 15 kamer.

Proč je zapotřebí tolik kamer? Kromě shromažďování údajů z vnějšího okolí se očekává, že Apple bude přesně sledovat pohyby očí uživatele. To jim umožní zvýšit zjevnou věrnost vykreslení tím, že se zaměří pouze na to, na co se uživatel aktuálně dívá, spíše než na celé lidské zorné pole. Tato technika se nazývá foveated rendering.

Kuo očekává, že zařízení bude stát zhruba tisíc dolarů, ačkoli Bloomberg naznačil, že cena může být ještě vyšší.

Zdroj: 9to5mac

Související články

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *