Apple označil letošní WWDC za „velmi speciální událost“

Letošní konference WWDC 2023 bude probíhat od 5. do 9. června v online formátu a Apple ji nazval „velmi speciální událostí“. V úvodní den proběhne také offline konference.

Největší otázkou je, zda dojde k odhalení nových hardwarů? O tom můžeme jen spekulovat.. WWDC je zaměřena převážně na software, ale na WWDC konferencích v minulosti byly představeny produkty jako například MacBook Air, takže je zde nějaká možnost představení nových zařízení.

Znění oznámení společnosti Apple naznačuje, že nás čeká „něco speciálního“, protože Susan Prescottová ze společnosti Apple označila 34. výroční konference za dosud největší a nejvíce vzrušující.

„Nemůžeme se dočkat, až mnohé z vás uvidíme online a osobně na této velmi speciální akci,“ uvedla v oznámení zveřejněném v Apple Newsroom.

Nevzpomínáme si, že by společnost označila jakoukoli WWDC za „velmi speciální událost“.

Apple pořádá svou konferenci WWDC pro vývojáře jednou ročně, v létě, obvykle v červnu. Kvůli narušení Covid byly WWDC v letech 2020, 2021 a 2022 online událostmi. Na rozdíl od očekávání bude WWDC23 také online událostí, kterou může kdokoli sledovat na webu společnosti Apple, v aplikaci TV a v aplikaci Apple Developer.

Největší otázkou kolem WWDC23 je, zda bude představen dlouho očekávaný headset společnosti Apple. V tuto chvíli můžeme jen spekulovat – představení široce očekávaného zařízení již bylo opožděno tolikrát, že další zpoždění by nás vůbec nepřekvapilo. Mark Gurman z magazínu Bloomberg řekl, že technické problémy vedly Apple k odložení uvedení headsetu na WWDC 2023.

Kromě headsetu také kolují zvěsti o možnosti představení Apple Mac Pro Silicon a nového 15palcového MacBooku Air.

Konference a State of the Union prezentace odhalí největší novinky, to je jisté. Hlavní projev se uskuteční hned 5. června, zatímco State of the Union prezentace je naplánována hned poté.

Na konferenci, která bude zaměřená na širokou veřejnost, společnost Apple představí nové funkce přicházejících do iOS 17, iPadOS 17, tvOS 17, watchOS 10 a macOS 14.0. State of the Union je poté mnohem techničtější a ponoří se hluboko do vývoje platforem.

Konference a všechny relace budou předem nahrány a streamovány online. Stejně jako minulý rok bude její část probíhat offline, jelikož se vývojáři a studenti budou moci v den otevření zúčastnit speciálního zážitku v Apple Parku.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *