Pozor na neoficiální opravy Touch ID u iPhonu 6

Apple varuje před neoficiálními opravami Touch ID u iPhonu 6. Můžou totiž poškodit zařízení tak, že zůstane nepoužitelné.

Jeden ze zasažených uživatelů je fotograf Antonio Olmos. Touch ID si nechal u svého iPhonu 6 opravit na služební cestě v Makedonii u neoficiálního servisu. Když později aktualizoval iOS u svého zařízení, iTunes mu zobrazil chybovou hlášku odkazující na error 53 a zařízení poté zůstalo nepoužitelné. Když svůj smartphone donesl do oficiálního Apple Storu v Londýně, tak tamější zaměstnanci už mohli pouze konstatovat smrt zařízení.

Nejedná se o ojedinělý problém. „Error 53“ byl na stránce iFixit vyhledán už 183tisíckrát. Apple se k problému tedy vyjádřil a varoval, že tato chyba může vzniknout při neoficiální opravě Touch ID u iPhonu 6 a že není možné ji opravit. Problém nastane, pokud v servisu vymění vlastní domovské tlačítko nebo kabel vedoucí k němu. Část kódu operačního systému to poté zjistí a zařízení z bezpečnostních důvodů zablokuje.

Zdroj: 9to5mac.com

This article has 3 comments

  1. h3tch Reply

    Ať už tady, nebo kdekoliv tak bych s tím jinam než do autorizovanýho servisu nešel. A to ani s mobilem, ani s ničím jiným..

  2. Martin Reply

    Z vlastní zkušenosti doporučuji autorizované servisy. Párkrát jsem něco zkoušel opravit a jen to nadělá paseku 😀 Bohužel jsem si poškodil základovou desku při výměně skla a teď mám někdy pěkně barevný iphone:D

  3. Sabina Reply

    Já nedám dopustit na vlastní výměnu….je to sranda kdyz vis jak na to.jediné co už nikdy dobrovolně dělat nebudu je výměna těla 4ky iPhone,tam jsem myslela že to nikdy neskončí.kolik součástek boze …..

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *