Headset společnosti Apple pro smíšenou realitu bude zaměřen na hraní her, média a komunikaci

Mark Gurman z magazínu Bloomberg dnes ve svém zpravodaji Power On hovoří o plánu Applu na jeho dlouho spekulovaný headset se smíšenou realitou.

Gurman nevěří, že by první headset pro smíšenou realitu měl být náhradou za jakékoli zařízení, tedy ať už za Mac, iPhone či iPad. Místo toho sází na to, že se zaměří na tři hlavní oblasti: hraní her, zpracování médií a komunikaci.

Především by se mělo zařízení zaměřovat na hraní her s ohledem na to, že bude mít více procesorů, ventilátor, displeje s extrémně vysokým rozlišením a vlastní App Store. Dále bude sloužit ke zpracování médií. Očekávám, že Apple bude spolupracovat s mediálními partnery na vytváření obsahu, který lze na zařízení sledovat ve VR. A jako poslední se bude zaměřovat na komunikaci. Animojis a zážitky podobné VR FaceTime.

Přestože budoucnost společnosti Apple spolu s jejím novým headsetem pro smíšenou realitu vypadá slibně, bude převážně záležet na vývojářích a zákaznících, kteří budou produkt podporovat. V říjnu Gurman hovořil o tom, že tento produkt bude „drahý“.

Apple plánuje představit své vlastní drahé zařízení s pokročilými čipy, displeji, senzory a funkcemi založenými na avatarech, již v příštím roce.

Apple VR headset plans could include 3000dpi display

Začátkem tohoto roku zpráva tvrdila, že toto nové zařízení se smíšenou realitou by mohlo stát nejméně 3 000 $, což by potvrzovalo to, co Gurman o tomto zařízení sdělil. Vzhledem k tomu, že Apple již své uživatele ohromuje novými čipy M1 Pro a M1 Max, je jen otázkou času, kdy společnost dokáže spojit všechny tyto kousky dohromady.

V dalším zpravodaji Gurman sdělil, že tento headset bude mít „možnosti AR i VR“ a to, na co se Apple zaměřuje, je „zážitek se smíšenou realitou, který zvládne hry ve vysoce kvalitní virtuální realitě“.

První headset společnosti Apple přinese smíšenou realitu. To znamená, že bude mít možnosti AR i VR. Zatímco hry lze hrát v obou prostředích, virtuální realita je to, co chcete pro skutečně vysoce výkonné hry se špičkovou grafikou. Pro první headset společnosti Apple se jedná přesně o to a ještě víc: smíšená realita, která zvládne hry ve vysoce kvalitní virtuální realitě s elegantními čipy a špičkovými displeji.

Přestože Gurman sází na headset se smíšenou realitou jako první produkt tohoto nového segmentu, do kterého Apple plánuje vstoupit, analytik Ming-Chi Kuo se přiklání k plánu společnosti ohledně budoucího headsetu AR.

Apple AR headset launch in 2022, glasses in 2023

Podle Kua bude mít headset společnosti Apple AR procesor „se stejnou úrovní výpočetního výkonu jako Mac“. Věří také, že design čipu bude nejvýraznějším rozdílem mezi Apple AR headsetem a jeho konkurenty.

Analytik zatím věří, že tento headset bude uveden na trh ve čtvrtém čtvrtletí příštího roku a bude vybavený dvěma procesory. „Procesor vyšší třídy bude mít podobný výpočetní výkon jako M1 pro Mac, zatímco procesor nižší třídy bude mít na starosti výpočty související se senzory.“

Zdroj: 9to5mac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *