Analytik Kuo sdělil, že iPhone 13 přinese ultrarychlou 5G mmWave do více zemí, čímž se rozšíří mimo exkluzivitu USA

V dnes zveřejněné zprávě o výzkumu důvěryhodný analytik Ming-Chi Kuo uvedl, že řada iPhone 13 přinese 5G mmWave (milimetrové vlny) do více zemí.

iPhone 12 podporuje 5G po celém světě, ovšem mmWave je zahrnuta pouze u modelů iPhone 12 prodávaných ve Spojených státech. Pokrytí mmWave je omezené, ovšem pokud ho najdete, uživatelé hlásí multi-gigabitové rychlosti stahování.

Dva druhy 5G jsou sub-6GHz a mmWave. sub-6GHz má široké nasazení s maximálními rychlostmi na horním výkonu LTE, kolem 60-100 megabitů za vteřinu. mmWave využívá spektrum, které nepronikne dobře dovnitř budov, ale může poskytnout pokrytí velké šířky pásma na malé ploše.

iPhony 12 s mmWave jsou k dispozici pouze na trhu v USA, což je zhruba třetina všech vyrobených jednotek iPhone 12. mmWave iPhony obsahují speciální oblast okénka antény na boku zařízení, pod bočním tlačítkem.

Analytik Kuo sdělil, že se dodávka modelů mmWave zvýší na zhruba 55-60% u modelů iPhone 13. Mezi země, které získají iPhone s podporou mmWave patří například Kanada, Japonsko, Austrálie a hlavní evropské trhy.

Zdroj: 9to5mac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *