iPhone s plnou obrazovku, s Face ID a fotoaparátem pod displejem, by mohl být představen v roce 2024

Jedním z nejspolehlivějších analytiků bylo předpovězeno, že Apple vydá svůj první iPhone s plnou obrazovkou, tedy bez výřezu či otvoru v displeji, který by skryl přední kameru a Face ID pod displej, v roce 2024.

Zatím není jasné, proč společnost Apple nevydá tento „full screen“ iPhone dříve. I když zvěsti zatím naznačují, že Apple pravděpodobně již nějakou dobu pracuje na Face ID pod obrazovkou.

Analytik Ming-Chi Kuo již dříve řekl, že Apple vydá iPhone bez viditelných otvorů na displeji již v roce 2023, s tím, že dílčí displej Face ID zajistí 100% zážitek z celé obrazovky. Podle upraveného odhadu ovšem Kuo nyní očekává celoobrazovkový iPhone až v roce 2024.

A jak může selfie kamera pod obrazovkou fungovat?

Pokud jde o rok 2023, dřívější fáma říkala, že modely iPhone 15 Pro budou mít malou dírku v displeji pro FaceTime kameru. Ta by údajně využívala technologii fotoaparátu pod panelem společnosti Samsung ke skrytí částí potřebných pro Face ID pod displejem. Samsung již používá technologii pod panelem u svého skládacího smartphonu Fold Z. Displej Fold Z má však méně hustě zabalené pixely kolem fotoaparátu tak, aby mohlo procházet více světla a dopadat tak na kameru.

Kuoův tweet uznává, že špatné světelné podmínky jsou „škodlivé“ pro kvalitu přední kamery pod displejem. Co by tedy mohl Apple udělat pro vylepšení fotografií pořízených fotoaparátem pod displejem? Analytik si myslí, že Apple by měl využít sílu softwaru a výpočetních fotografií. „Procesor obrazového signálu a algoritmus jsou zásadní pro zlepšení kvality,“ komentoval Kuo na Twitteru.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *