Údajně se Apple AR/VR headset bude moci chlubit třemi „inovativními“ displeji

O headsetu pro rozšířenou realitu a/nebo virtuální realitu od společnosti Apple kolují spekulace již nějakou dobu. A možná se ho letos konečně dočkáme.

Dle nového „předpovídajícího dokumentu“ pro rok 2022 od společnosti Display Supply Chain se nadcházející AR/VR headset společnosti Apple bude chlubit některými „inovativními“ technologiemi zobrazení. Společnost sdělila, že očekávají, že Apple vydá headset někdy v druhé polovině roku 2022, a že bude obsahovat funkce virtuální i rozšířené reality.

A co víc, společnost uvádí, že Apple headset bude obsahovat tři zobrazovací moduly, pár micro OLED panelů a jeden AMOLED displej:

Předpokládáme, že headset Apple bude mít inovativní konfiguraci displeje se třemi zobrazovacími moduly; dva Micro OLED displeje a jeden AMOLED panel.

Společnost Display Supply Chain ve spolupráci s potenciálními hardwarovými partnery sdělila, že Apple bude spolupracovat se Sony na micro OLED panelech, které budou mít rozlišení 4K a budou mít úhlopříčku přibližně 1,4 palce. O panelu AMOLED se říká, že slouží „pro periferní vidění s nízkým rozlišením, čímž umožňuje vyspělý zobrazovací systém“.

DSC dále sdělila, že AR/VR headset bude pravděpodobně drahý, což není příliš překvapivé. Než však získáme nějaké oficiální informace, budeme si muset ještě chvíli počkat.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *