AR headset společnosti Apple bude údajně používat 3D senzory pro pokročilé sledování rukou

Díky výzkumné zprávě, o které nedávno psal magazín 9to5Mac, to vypadá, že Apple vyvine některé pokročilejší senzory. Podle analytika Ming-Chi Kuo budou budoucí headsety pro smíšenou realitu společnosti Apple využívat řadu různých 3D senzorů, které nabízejí pokročilejší sledování rukou při nošení zařízení.

Předpokládáme, že strukturované světlo AR/MR headsetu dokáže detekovat nejen změnu polohy uživatele nebo cizí ruky a předmětu před očima uživatele, ale také dynamickou změnu detailů ruky (stejně jako Face ID iPhonu/strukturované světlo/Animoji dokáží detekovat změnu dynamického výrazu uživatele). Zachycení detailů pohybu ruky může poskytnout intuitivnější a živější uživatelské rozhraní.

Výzkumná zpráva naznačuje, že 3D senzory společnosti Apple budou mít také širší zorné pole (FOV), což by jim umožnilo detekovat objekty přibližně o 200 % dále, než čeho jsou schopny současné senzory Face ID. Headset také údajně nabídne hlasové ovládání, rozpoznání duhovky, sledování očí a další.

Zahrnutí pokročilejších senzorů do nadcházejícího AR/MR headsetu ve srovnání s tím, co je nyní k dispozici u Face ID, má jistě smysl. Zejména proto, jak dlouho již Face ID a TrueDepth senzory existují, Apple zjevně pracuje na vylepšení těchto systémů. A vezmeme-li v úvahu, jak dlouho se o Applu spekulovalo, že pracuje na headsetu AR, zdá se, že tyto upgrady byly plánovány pro něco jiného než jen Face ID.

Bližší informace se však dozvíme nejdříve v roce 2022.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *