Apple headset bude představen v roce 2022, ovšem na jeho vydání si nejspíše počkáme

Jak se rok 2021 chýlí ke konci, lidé spekulují o tom, co by mohl Apple představit za novinky v roce 2022. Po více než půl dekádě od chvíle, kdy společnost odhalila zcela novou kategorii produktů s Apple Watch, vše nasvědčuje tomu, že příští velké představení bude AR headset.

S ohledem na to Mark Gurman z magazínu Bloomberg ve svém posledním vydání newsletteru Power On píše, že Apple skutečně plánuje headset na rok 2022, ovšem to pořád neznamená, že se ho zákazníci jen tak hned dočkají.

Podle zprávy by se totéž, co se stalo s původním iPhonem, iPadem a Apple Watch, mohlo stát i s tímto pověstným headsetem. To znamená, že Apple by to mohl představit, ovšem bude nějakou chvíli trvat, než se produkt skutečně dostane mezi své zákazníky.

Očekávám, že čekací doba mezi představením prvního headsetu Apple – naplánovaným již na příští rok – bude značná a možná bude konkurovat původním Apple Watch.

První headset společnosti Apple bude mít složitý, nákladný design, doplněný o výměnné objektivy. Společnost bude pravděpodobně muset spolupracovat s vládami po celém světě na možných čočkách na předpis a spolupracovat s řadou výrobců na komplexních technologiích, které žádná ze stran dosud nedodala.

Zájem o nový headset společnosti Apple v posledních dnech vzrostl, protože plány společnosti Apple potvrdil i analytik Ming-Chi Kuo se zprávou o novém headsetu AR, který by měl být uveden na trh ve 4. čtvrtletí roku 2022.

Podle Kua bude mít Apple AR headset procesor „se stejnou úrovní výpočetního výkonu jako Mac“ a design čipu bude nejvýznamnějším rozdílem mezi headsetem Apple AR a jinými konkurenty.

Apple mixed reality headset render

Zdroj: 9to5mac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *