Problémy s přehříváním mohou oddálit představení AR/VR headsetu společnosti Apple až na rok 2023

V poslední době existovala očekávání, že by se nový Apple AR/VR headset mohl konečně dočkat svého velkého představení v roce 2022. Ovšem nyní se zase o tak jistou informaci již nejedná.

Nová zpráva magazínu Bloomberg uvádí, že je pravděpodobné, že společnost Apple narazí na malý problém u téměř konečné verze svého headsetu pro rozšířenou/virtuální realitu. A tímto malým problémem se stalo přehřívání.

Přehřívání a další malé problémy mohou zbrzdit počáteční plány společnosti na debut headsetu na letošní Worldwide Developers Conference (či dokonce na její zářijové akci letošního roku).

V publikaci uvádí, že z důvodu těchto problémů by mohl Apple představit svůj headset nejdříve v roce 2023. Ovšem to pouze v případě, že tyto problémy nebude mít možnost vyřešit v rozumném časovém úseku. Pokud by se jim podařilo s problémy vypořádat, oznámení v červnu tohoto roku by bylo stále možné.

Další problémem je se ujistit, že headset bude pohodlný i při častém a dlouhém užívání. A nyní se zdá, že procesory na úrovni M1, které Apple používá uvnitř headsetu, tomu přitěžují. Posun data uvedení na trh by však mohl společnosti Apple do jisté míry prospět. Například příští rok by se WWDC mohla primárně zaměřit na pomoc vývojářům při vytváření AR/VR aplikací:

Apple plánuje zaměřit svou vývojářskou konferenci v roce 2023 na vytváření aplikací pro virtuální a rozšířenou realitu právě pro své nadcházející headset zařízení, které by mělo obsahovat App Store.

Žádná informace o AR/VR headsetu není v tuto chvíli oficiální. Ať už ale bude představen kdykoli, říká se, že nadcházející headset může obsahovat tři „inovativní“ displeje, které by měly podporovat pokročilé sledování rukou a další.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *