Apple získal patent na pohlcující streamování videí pro svůj opěvovaný headset

Apple získal patent na pohlcující streamování videí pro svůj budoucí headset se smíšenou realitou, která má být jednou z jeho bezkonkurenčních funkcí.

Magazín PatentlyApple uvádí, že Úřad pro patenty a ochranné známky Spojených států amerických (USPTO) udělil společnosti Apple patent na pohlcující streamování videí pro jejich budoucí headset.

„Pohlcující streamování videí pomocí předběžného načítání adaptivního na zobrazení a ovládání vyrovnávací paměti“ uvádí PatentlyApple v popisu. Pohlcující videoobsah lze prezentovat ve třech rozměrech pomocí nositelného zobrazovacího zařízení. Apple popisuje zobrazovací zařízení na hlavě jako „headset pro virtuální realitu nebo headset pro rozšířenou realitu“.

Doposud nevydaný headset Apple by využíval svých mnoha senzorů k přesnému určení polohy a orientace těla nositele, aby zjistil, které části pohlcujícího videoobsahu se mají v daném okamžiku prezentovat.

Apple nabízí příklady nositelných zobrazovacích zařízení, která lze použít:

  • Nositelná náhlavní souprava, jako je headset pro virtuální realitu
  • Headset pro rozšířenou realitu
  • Headset se smíšenou realitou
  • Nositelný holografický displej

Předpokládá se, že Apple pracuje na zařízení se smíšenou realitou, o kterém se říká, že podporuje jak virtuální realitu, která diváka zcela pohltí virtuálními světy, tak rozšířenou realitu, která vrství počítačem generované informace a grafiku na pohled uživatele na skutečný svět.

Typy pohybů hlavy:

„Zobrazovací oblast lze vybrat tak, aby uživateli představila část pohlcujícího videoobsahu (např. na základě polohy a/nebo orientace hlavy uživatele), aby uživatel získal dojem, že si prohlíží vizuální data podle určitého zorného pole a/nebo perspektivu pohledu,“ vysvětluje Apple.

Tato oblast lze dynamicky aktualizovat, když uživatel headsetu pohybuje svým tělem a naklání hlavu, aby „měl dojem, že přesouvá svůj pohled ve vizuálním prostředí“.

Headset by musel neustále analyzovat data z palubních senzorů, aby určil polohu a orientaci hlavy ve více rozměrech. Senzory, vysvětluje Apple, by měly být schopny detekovat následující pohyb hlavy:

  • Nárazový pohyb: Uživatel přeloží hlavu dopředu nebo dozadu (osa x)
  • Kyvný pohyb: Uživatel pohybuje hlavou doleva nebo doprava (osa y)
  • Ztížený pohyb: Uživatel přeloží hlavu nahoru nebo dolů (osa z)
  • Rolovací pohyb: Uživatel otáčí hlavou kolem osy x
  • Nakloněný pohyb: Uživatel otáčí hlavou kolem osy y
  • Vybočení: Uživatel otočí hlavu kolem osy z

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *