Apple headset by mohl mít podobnou digitální korunku jako mají Apple Watch

Headset společnosti Apple by mohl obsahovat tlačítko podobné digitální korunce Apple Watch, které umožní rychle přepínat mezi virtuálním světem a tím skutečným.

Zpráva ze 3. ledna zveřejněná magazínem The Information zveřejnila nové zásadní informace týkající se Apple headsetu. Na pravé straně zařízení by se mělo nacházet tlačítko připomínající digitální korunku Apple Watch, ovšem bez hmatové odezvy. Stisknutí tohoto tlačítka údajně umožní uživateli rychlý přechod mezi virtuálním, rozšířeným a reálným zobrazením světů.

Budoucí Apple headset má být velmi lehké zařízení s pouhými 150 až 300 gramů. The Information tvrdí, že čelenky headsetů nebudou zaměnitelné, jak se dříve spekulovalo. Zařízení by mělo poskytovat širší zorné pole při 120 horizontálních stupních.

Pro zajištění nejlepšího zážitku se uvádí, že zařízení bude integrovat motory, které automaticky upraví čočky tak, aby odpovídaly mezipupilární vzdálenosti uživatele. Lidé, kteří mají problémy se zrakem a nosí brýle, si navíc budou moci k zařízení nasadit vlastní dioptrické čočky.

Příběh uvádí, že náhlavní souprava Apple bude obsahovat speciální čip, který zajistí konektivitu se sluchátky AirPods Pro druhé generace s nízkou latencí. To by mělo minimalizovat prodlevu mezi tím, co uživatel vidí přes náhlavní soupravu a slyší přes sluchátka, takže celý zážitek bude ještě o to uvěřitelnější.

Zpráva The Information potvrzuje některé dřívější spekulace týkající se tohoto dlouho očekávaného zařízení, včetně vlastního procesoru Apple s grafikou třídy M1, dvou 4K micro-OLED displejů poskytujících 8K plátno, třetího displeje na přední straně pro zobrazení výrazů obličeje uživatele a další. Apple headset by měl být samostatným zařízením schopným plně fungovat bez jakéhokoli jiného zařízení.

Spekulace se shodují na tom, že Apple bude svůj headset prodávat přibližně za cenu 3 000 dolarů, protože ji společnost bude prodávat primárně uživatelům, nadšencům pro rozšířenou realitu a vývojářům (bude k dispozici i obchod pro stahování aplikací). Po uvedení tohoto zařízení by mohly následovat levnější varianty, aby se urychlilo přijetí na masovém trhu.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *