Facebook potvrdil, že pracuje na verzi aplikace Instagram pro děti pod 13 let

Facebook potvrdil, že začal „prozkoumávat“ budování verze Instagramu pro děti, vzhledem k tomu, že narůstá zájem uživatelů mladších 13 let k připojení k této platformě.

Instagram požaduje, aby každý uživatel služby byl starší 13 let, ovšem to by se mohlo v budoucnu změnit, pokud Facebook bude pokračovat ve svém plánu vybudovat verzi služby vhodnou pro děti.

Vishal Shah, vedoucí produktu společnosti Instagram, informoval o tomto projektu své zaměstnance skrze interní zprávu, získanou společností BuzzFeed News.

Podle zprávy vedení společnosti „označilo práci s mládeží za prioritu Instagramu.“ Zpráva také dodává, že společnost zatím nemá „podrobný plán“.

S nadšením oznamuji, že jsme do budoucna označili práci s mládeží za prioritu Instagramu a přidali ji do našeho seznamu priorit H1. Budeme budovat nový pilíř pro mládež v rámci komunitní produktové skupiny, abychom se zaměřili na dvě věci: (a) urychlení naší práce v oblasti integrity a ochrany soukromí s cílem zajistit pro dospívající co nejbezpečnější zážitek a (b) vytvoření verze Instagramu, která mladým uživatelům poprvé zajistí bezpečné používání platformy Instagram.

Mluvčí Facebooku následně toto tvrzení potvrdil magazínu The Verge.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *