Instagram vrací chronologické zobrazení příspěvků

Instagram představil dva způsoby chronologického zobrazování příspěvků, které nebudou zobrazovat algoritmem navrhované příspěvky. Aplikace však ve výchozím nastavení stále používá algoritmické seřazení.

Šéf Instagramu, Adam Mosseri, na Twitteru tvrdí, že dvě nové možnosti zobrazování příspěvků „poskytují větší výběr a kontrolu nad tím, jaké příspěvky se vám zobrazují“. Již se vám tedy nebudou zobrazovat žádné navržené příspěvky na základě algoritmu Instagramu. Jedna z nových možností vám umožní procházet nejnovější příspěvky z účtů, které sledujete – v přesném pořadí, ve kterém byly zveřejněny – což je něco, co instagramová komunita vyžaduje již léta.

Následující možnosti chronologického řazení příspěvků jsou nyní k dispozici na Instagramu pro iPhone:

  • „Oblíbené“: Jedná se o nový seznam, který si v aplikaci můžete vytvořit. Do seznamu „Oblíbené“ můžete přidat až 50 účtů a aplikace vám zobrazí pouze příspěvky z těchto účtů. Je to skvělá možnost, jak zůstat v obraze u svých 50 oblíbených účtů a prozkoumat jejich příspěvky v chronologickém pořadí. Stojí také za to podotknout, že váš seznam vidíte pouze vy a nikdo jiný.
  • „Sleduji“: Tento zdroj obsahuje všechny příspěvky z účtů, které sledujete, a jak již bylo řečeno, jsou také seřazeny chronologicky.

Pamatujte ovšem, že Instagram vám stále ve výchozím nastavení zobrazuje příspěvky dle svého algoritmu. A co víc, přepínání mezi seznamy „Oblíbené“ a „Sleduji“ je možné pouze z algoritmicky řazené domovské stránky kliknutím na logo Instagramu v levém horním rohu.

Instagram je známý tím, že nové funkce neposkytuje všem svým uživatelům naráz, a tudíž, pokud vám zatím aplikace neposkytuje možnost chronologického řazení, je velice možné, že si ještě nějakou dobu budeme na aktualizaci muset počkat.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *