Instagram testuje vertikální fotografie, které při posouvání feedem zaplní celou obrazovku

Nový test Instagramu zahrnuje zobrazování vertikálních fotografií s poměrem stran 9:16, které zaplní celou obrazovku vašeho iPhone, když procházíte domovskou stránkou aplikace.

Jak uvedl magazín The Verge, šéf Instagramu Adam Mosseri nedávno potvrdil nový test během svého týdenního Ask Me Anything. „Na Instagramu můžete mít vertikální videa, které zaplňují celou obrazovku, ale nemůžete mít vertikální fotky,“ sdělil. „Tak jsme si řekli, že bychom se měli ujistit, že k fotografiím i videím přistupujeme stejně.“ Vertikální fotky s poměrem stran 9:16 se začnou na platformě objevovat malému počtu uživatelů přes celou obrazovku „za týden nebo dva“.

Instagram v současné době podporuje vertikální fotografie s poměrem stran 4:5, které při procházení kanálem nevyplňují celou obrazovku (jak již bylo zmíněno, celoobrazovkový design, který nutil všechny fotografie zobrazovat v rámečku 9:16, byl stažen po narůstající kritice).

„Myslím, že musíme udělat velký krok zpět, a díky tomu zjistit, jak se chceme posouvat vpřed,“ řekl v rozhovoru pro The Verge. Mosseri jasně sdělil, že společnost bude i nadále vylepšovat své algoritmy doporučení, aby zahrnovaly více obsahu, který bude uživatele zajímat.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *