Instagram testuje vertikálně se posouvající Stories podobné jako známe z aplikace TikTok

Instagram nyní testuje vertikálně se posouvající Stories podobné formátu TikToku. Nový test aplikace Instagram si všiml konzultant sociálních sítí Matt Navarra na Twitteru.

V současné době již několik uživatelů v Turecku uvedlo, že byli zahrnuti do testu a měli k této funkci přístup. Jak uvedl magazín 9to5Mac, brazilský technologický novinář Thássius Veloso je také mezi těmi uživateli, kteří byli zahrnuti do testu vertikálních Instagram Stories. To naznačuje, že by Instagram mohl tuto novinku uveřejnit, jakmile bude funkce otestována na širším základě.

Vertikálně posouvající se videa již nějakou dobu existují u funkce Reels.

Instagram se začal připravovat na tuto funkci již kolem února 2021, kdy vývojář Alessandro Paluzzi sdílel na Twitteru snímek obrazovky, který naznačoval, že vertikální Stories již byly zahrnuty v kódu aplikace.

Snad nejoblíbenejší služba pro sdílení fotografií přeorientovala funkci Stories na video obsah od té doby, co její šéf Adam Mosseri v červenci 2021 prohlásil, že Instagram zavede celoobrazovkový mobilní obsah v reakci na konkurenci aplikací TikTok a YouTube.

Zatím není jasné, kdy se vertikální design Instagram Stories rozšíří mezi více uživatelů a zemí.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *