Instagram pracuje na tom, aby umožnil uživatelům procházet příspěvky chronologicky, jako za starých dobrých časů

V prvním čtvrtletí roku 2022 bude spuštěna nová možnost chronologického řazení příspěvků na hlavní stránce v aplikaci Instagram, která vám umožní přepnout na zobrazování nejnovějších příspěvků místo stávajícího výběru pomocí algoritmů.

Informace jsou založeny na svědectví šéfa Instagramu Davida Mosseriho před podvýborem Senátu pro různé otázky bezpečnosti dětí, které sužují fotografickou službu vlastněnou společností Meta.

Kim Lyon pro magazín The Verge sdělil:

Během středečního slyšení před senátním podvýborem šéf Instagramu Adam Mosseri řekl, že společnost pracuje na verzi hlavní stránky, která by zobrazovala příspěvky uživatelů v chronologickém pořadí, na rozdíl od současného algoritmu hodnocení, který třídí příspěvky na základě uživatelských preferencí.

Mosseri později změnu potvrdil v písemném prohlášení pro tisk. „V současné době pracujeme na verzi chronologického řazení příspěvků, kterou, jak doufáme, spustíme již příští rok,“ řekl. Jak uvedl magazín Engadget, Instagram také přidá kanál Oblíbené s příspěvky od určených přátel. Obě možnosti budou volitelné.

Instagram tedy v podstatě ruší svou nejméně oblíbenou funkci, s ohledem na to, že lidé se již léta dožadují možnosti chronologického řazení. A je tedy trochu překvapivé, že Instagram potřebuje měsíce na implementaci chronologického řazení příspěvků. V minulosti Instagram nabízel chronologické řazení jako jediný způsob, jak procházet příspěvky ve službě.

To se ovšem změnilo v roce 2016, kdy Instagram debutoval s algoritmicky tříděnými příspěvky.

Následující rok byl algoritmický zdroj aktualizován o doporučené příspěvky. Tyto změny nevyhovovaly mnoha lidem, kteří dávají přednost tomu, aby příspěvky od svých přátel viděli v pořadí zveřejnění, na rozdíl od aktuálního algoritmického zdroje založeného na aktivitě uživatelů.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *