Instagram se snaží usnadnit obnovení napadených účtů

Instagram je jednou z nejoblíbenějších sociálních sítí, což vystavuje některé profily jako cíl pro hacking. Současný stav zabezpečení na této platformě bohužel pro některé majitele účtů neumožňuje snadné získání hacknutých profilů zpátky. Instagram se ale snaží o změnu.

Engadget informoval, že Instagram v současné době testuje nové způsoby, jak mohou vlastníci účtů získat svůj napadený účet zpět. Víc než to, však tyto změny také mají za hlavní cíl, aby byl samotný hacking účtu těžší. Těmi se staly převážně nové zabezpěčující možnosti, které by měly usnadnit a zrychlit proces zabezpečení účtu.

Cílem Instagramu je odklonit se od e-mailové korespondence či formulářů podpory, místo toho se chtějí spoléhat na zodpovězení konkrétních otázek přímo v aplikaci. To zahrnuje nabízení důležitých informací vázaných k účtu, jako je původní e-mailová adresa spojená s účtem, nebo telefonní číslo vázané k účtu.

Po vyplnění informací vám Instagram odešle šestimístný kód na zařízení, které si zvolíte. Jakmile tak učiníte, Instagram pak zabrání hackerům v používání e-mailového kódu či telefonního čísla, aby se do vašeho účtu nedostali přes jiné zařízení.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *