Co se stane, pokud do 15. května nepřijmete nové zásady ochrany osobních údajů aplikace WhatsApp?

Aplikace WhatsApp vlastněná Facebookem podrobně popisuje, co se stane, pokud nepřijmete nové podmínky v aktualizovaných zásadách ochrany osobních údajů, které mají vstoupit v platnost 15. května. Ačkoli váš účet nebude smazán, nepřijetí nových podmínek aplikaci ochromí.

Podle dokumentu s často kladenými dotazy, který společnost WhatsApp zveřejnila na svém webu, vám omezená funkčnost zabrání v odesílání zpráv a přijímání oznámení:

Abychom vám poskytli dostatek času na kontrolu změn svým vlastním tempem a ve svém pohodlí, prodloužili jsme datum účinnosti na 15. května. Pokud je do té doby nepřijmete, nemusíte se bát, že by váš účet WhatsApp smazal. Dokud však nové podmínky nepřijmete, nebude aplikace plně funkční.

Na krátkou dobu budete moci přijímat hovory a oznámení, ale nebudete moci odesílat zprávy ani volat lidem z aplikace. Podle mluvčího WhatsApp, v tomto konkrétním případě definice „krátké doby“ znamená několik týdnů.

Facebook nevidí vaše jednotlivé zprávy, protože jsou šifrovány mezi koncovými body a nejsou uloženy na jeho serverech. Nová politika ochrany osobních údajů se omezuje na povolení určitého množství sdílení dat mezi WhatsApp Business a mateřskou aplikací Facebook.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *