WhatsApp pracuje na nové funkci přepisu hlasových zpráv na text

Populární aplikace pro zasílání zpráv WhatsApp pracuje na nové funkci, která bude přepisovat hlasové zprávy do textu. Výsledkem je, že uživatelé, kteří nejsou příznivci poslechu hlasových zpráv, budou moci jednoduše číst obsah takových zpráv jako běžný text.

Jak poznamenal magazín WABetaInfo, nejnovější beta verze WhatsApp pro iPhone zavádí funkci přepisu hlasových zpráv. Pomocí této funkce aplikace identifikuje, co bylo řečeno ve zprávě, aby převedla zvukový obsah na text. Vzhledem k tomu, že se jedná o ranou beta verzi, samozřejmě existují určitá omezení.

Přepisy například nejsou dostupné, když nejsou identifikována žádná slova nebo když je hlasová zpráva v jiném jazyce, než je jazyk nastavený pro přepisy. Na druhou stranu všechny přepisy budou zpracovány na zařízení a nebudou nahrány na servery WhatsApp nebo Apple, což je velká výhoda z hlediska soukromí.

V tuto chvíli má funkci přepisu pouze beta verze WhatsApp pro iPhone a není jasné, kdy se dostane do aplikace pro Android. Telegram, jeden z hlavních konkurentů aplikace WhatsApp, již nabízí přepis zvuku a videa do textu. V takovém případě je však funkce dostupná pouze pro předplatitele Telegram Premium. Na WhatsApp bude tato funkce pro všechny zdarma.

Zdroj: 9to5mac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *