WhatsApp přestane 1. listopadu umožňovat snímky a nahrávání obrazovky u médií pro „jednoho zobrazení“

Mobilní aplikace WhatsApp začne blokovat pořizování snímků a nahrávání obrazovky mizejících fotografií a videí, aby chránila soukromí médií s možností jednorázového zobrazení v chatech.

Brzy nebude možné pořídit snímek či záznam obrazovky u médií s jednorázovým zobrazením před tím, než zmizí. Před touto změnou nic nebránilo příjemci v tom, aby si pořídil screenshoty a nahrávky fotografií či videí, které jsou nastavené, že se dají prohlédnout jen jednou.

Tato funkce nemá žádné rozhraní pro nastavení – „prostě funguje“, ať se vám to líbí nebo ne. Blokování snímků obrazovky bohužel nezabrání příjemci v tom, aby se uchýlil k záludné taktice, jak si ponechat kopii média pro jedno zobrazení, jako je pořízení snímku mizejícího média pomocí jiného telefonu nebo nahrávacího zařízení.

Podle WABetaInfo je blokování snímků obrazovky pro média pro jedno zobrazení k dispozici ve verzi WhatsApp Beta 22.21.0.71 (číslo sestavení 405622068). Jakmile bude tato funkce spuštěna všem uživatelům, výrazně se zlepší soukromí médií s možností jednoho zobrazení.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *