Apple Watch zachránily další život

Když vám není dobře, není od věci se podívat na vaše Apple Watch. Nedávno totiž opět zachránily jeden lidský život.

Šedesáti dvouletý Dennis Anselmo minulý srpen pracoval, když najednou se mu „udělalo strašně zle“. Zatímco si dal v práci přestávku, podíval na své nedávno zakoupené chytré hodinky od Applu a uvidel alarmující zprávy.

„Stavěl jsem plot,“ Anselmo uvedl pro The Sun. „V 1:15 jsem doobědval a pustil se do práce. Najednou jsem se začal cítit ohromně zle, jako kdybych měl těžkou chřipku. Pracoval jsem asi 10 minut a pak jsem si musel jít sednout.“

Na svých Apple Watch objevil, že jeho obvykle nízký tep (prý 50 úderů za minutu) byl najednou šílených 210 bpm, takže zavolal pomoc. Přivolaní záchranáři uvedli, že vysoký tep může být znakem infarktu, takže ho vzali do nemocnice a operovali.

„Řekli mi, že kdybych šel domů a lehnul si, jako to spousta lidí dělá, dostal bych zřejmě další infarkt, mnohem silnější než ten předešlý. Ty druhé infarkty jsou ty, co zabíjejí. Je to běžný problém.“

Zajímavostí je, že Anselmo rád sbírá hodinky a vlastní jich 35. Od incidentu tvrdí, že žádné jiné než Apple Watch již nenosí.

Záchrana Anselma není prvním případem, kdy Apple Watch někomu zachránily život. Loni v srpnu podobně zachránily mladíka z USA.

zdroj: cultofmac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *