Jak nainstalovat iOS 16 na iPhone, watchOS 9 na Apple Watch a tvOS 16 na Apple TV

Jak si stáhnout a nainstalovat iOS 16 do iPhonu, nainstalovat software watchOS 9 na Apple Watch a aktualizovat Apple TV HD nebo Apple TV 4K na tvOS 16.

Společnost Apple 12. září vydala aktualizaci softwaru iOS 16 pro iPhone s přepracováním vzhledu zamykací obrazovky a dalšími novými funkcemi, stejně jako aktualizaci watchOS 9 pro Apple Watch a tvOS 16 pro Apple TV.

iOS 16 přináší přepracovanou zamykací obrazovku, možnost upravovat a spolupracovat ve Zprávách, vícestopové směrování v Mapách, vrátit zpět odeslání v Mailu a další.

Některé nové funkce dorazí v pozdějších aktualizacích, včetně knihovny sdílených fotografií na iCloudu, živých aktivit, podpory standardu připojení pro chytrou domácnost Matter a další.

Jak si nainstalovat iOS 16?

Pomocí mechanismu aktualizace softwaru společnosti Apple v aplikaci Nastavení na vašem iPhone si stáhněte a nainstalujte bezdrátovou aktualizaci iOS 16 bez ztráty dat.

  1. Otevřete Nastavení na vašem iPhone
  2. Ze seznamu vyberte „Obecné“
  3. Vyberte „Aktualizace softwaru“
  4. Klikněte na „Upgrade na iOS 16“
  5. Nyní vyberte „Stáhnout a nainstalovat“

Aby se aktualizace nainstalovala, musí být váš iPhone připojen k nabíječce a připojen k internetu přes Wi-Fi.

Jedná se o velkou aktualizaci systému iOS, takže je dobrý nápad si zazálohovat váš iPhone pomocí iCloudu nebo počítače, pro případ, že by se něco pokazilo.

Jak si nainstalovat watchOS 9?

Ke stažení a instalaci aktualizace watchOS 9 na kompatibilní Apple Watch musíte použít aplikaci Watch na iPhonu s iOS 16.0 nebo novějším.

  1. Otevřete doprovodnou aplikaci Watch na spárovaném iPhonu s iOS 16.0 nebo novějším
  2. Vyberte kartu „Moje hodinky“
  3. V kořenovém seznamu vyberte „Obecné“
  4. Vyberte „Aktualizace softwaru“
  5. Vyberte „Instalovat“ vedle aktualizace iOS 16

Vaše Apple Watch musí být připojeny k nabíječce a mít alespoň 50 procent baterie. Nezapomeňte připojit svůj iPhone k Wi-Fi a držte jej v blízkosti hodinek, aby byly v dosahu Bluetooth.

Jak si nainstalovat tvOS 16?

Chcete-li aktualizovat Apple TV HD nebo Apple TV 4K na software tvOS 16, použijte standardní funkci Aktualizace softwaru společnosti Apple v aplikaci Nastavení na vašem zařízení.

  1. Otevřete Nastavení na Apple TV HD nebo Apple TV 4K
  2. Z kořenového seznamu vyberte „Systém“
  3. Vyberte „Aktualizace softwaru“
  4. Vyberte „Aktualizovat software“
  5. Nakonec po zobrazení výzvy zvolte „Stáhnout a nainstalovat“

Vaše Apple TV se může při instalaci aktualizace několikrát restartovat. Po dokončení aktualizace tvOS 16 se vaše Apple TV automaticky znovu restartuje.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *