Apple Watch Series 8 by mohly obsahovat funkci měření tělesné teploty

Původní predikce naznačovaly tomu, že Apple Watch Series 7 získají jako novou funkci snímač tělesné teploty, ovšem jak všichni víme, nestalo se tomu tak.

A nyní, jak vysvětlil analytik Ming-Chi Kuo, se zdá, že by tento snímač mohl být obsažen u nadcházejících hodinek osmé řady. S jednou důležitou podmínkou.

Ve vláknu, které analytik sdílel na svém Twitter účtu, Kuo sdělil, že „Apple zrušil měření tělesné teploty pro Apple Watch Series 7, protože algoritmus loni nebyl kvalifikován před vstupem do fáze EVT. Věřím, že Apple Watch Series 8 by již tělesnou teplotu měřit mohly, pokud algoritmus dokáže splnit vysoké požadavky Applu před masovou výrobou.“

S ohledem na to Kuova zpráva také potvrzuje publikace sdílené sítí Bloomberg a Wall Street Journal o připravovaném senzoru měření tělesné teploty na Apple Watch Series 8. Vzhledem k tomu, že zápěstí není místo, kde si lidé obvykle měří svou tělesnou teplotu, bude přesnější algoritmus určitě potřeba.

Výzvou při implementaci přesného měření tělesné teploty je to, že teplota kůže se rychle mění v závislosti na vnějším prostředí. Chytré hodinky nemohou podporovat měření teploty jádra z hlediska hardwaru, takže ke spolupráci potřebují vynikající algoritmus.

Analytik přináší i příklad toho, čemu čelí také Samsung. „Na rozdíl od předchozích zpráv v médiích si myslím, že Samsung Galaxy Watch 5 nemusí podporovat měření tělesné teploty právě kvůli omezenému algoritmu.“

Zdroj: 9to5mac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *