Apple představil Apple Watch Series 8

Na dnešní konferenci s názvem „Far out.“ společnost Apple představila Apple Watch Series 8.

Na dnešní online konferenci Apple oficiálně představil zbrusu nové Apple Watch Series 8. Apple prezentaci odstartoval rozhovory o vlivu svých chytrých hodinek na životy lidí a jejich zdraví. Konkrétně společnost představila různé příběhy od lidí, kteří vlastní Apple Watch a zažili s nimi různé události, jako je pád, nepravidelný puls a další.

Apple Watch Series 8 představili Jeff Williams a Deidre Caldbeck. „Obsahují všechny funkce, které na Apple Watch milujete, a ještě více.“ Mají „zatím nejpokročilejší senzory v technologii“, úzké rámečky a vždy zapnutý displej. Obsahují i nové vzhledy ciferníků, včetně stylu Metropolitan, a komplikací, které lze zobrazit, i když máte sklopené zápěstí.

Apple Watch Series 8 má nový teplotní senzor. Apple tímto dává najevo, že bere zdraví žen ještě vážněji, jelikož u této funkce jsou středem zájmu právě menstruačními cykly. Sledování cyklů bylo ve skutečnosti přidáno před třemi lety pro Apple Watch. Nyní, u řady 8, jsou k dispozici nové sledovače cyklů, a ty zahrnují i sledování ovulace.

S novým teplotním senzorem existuje zpětný odhad ovulace. Design nových hodinek má pomoci ještě více zpřesnit senzory v hardwaru. Přes noc můžou Apple Watch Series 8 detekovat teplotu zápěstí každých pět vteřin. Aplikace Zdraví bude ukazovat noční změny teploty, které mohou být způsobeny řadou věcí, jako je spánek a další události.

Všichni uživatelé s iOS 16 a Apple Watch Series 8 mohou být upozorněni na odchylky cyklu. Mohou to být příznaky vážných zdravotních poruch, takže sledování teploty může pomoci udržet přehled o těchto potenciálních problémech, které souvisejí s menstruačním cyklem.

A samozřejmě, soukromí je stále jádrem funkce Zdraví. Všechny tyto informace jsou na Apple Watch (a iOS) zašifrovány a podrobnosti jsou přístupné pouze po zadání vašeho přístupového kódu.

Detekce nehody

Apple Watch Series 8 dále podporují „detekci nehody“. Tato funkce je určena ke zjištění, zda jste se ocitli v těžké autonehodě. Když je zjištěna nehoda, automaticky upozorní záchranné služby a vaše nouzové kontakty. Nové Apple Watch obsahují dva nové pohybové senzory a mimo jiné zahrnují i gyroskop. A ten právě pomáhá Apple Watch Series 8 detekovat tyto typy nehod, dokonce i přesný okamžik nárazu.

Společnost Apple různé typy nehod studovala: náraz zepředu, boční náraz, náraz zezadu a převrácení. Series 8 dokážou detekovat nehody v řadě vozidel, včetně nákladních a osobních vozidel. Vemte na vědomí ovšem, že Apple sdělil, že funkce detekce nehod funguje pouze při řízení.

Baterie a mezinárodní podpora

Apple Watch Series 8 mají výdrž baterie 18 hodin. Aby se však zachovala životnost baterie, Apple Watch Series 8 konečně přináší režim nízké spotřeby – díky kterému může zařízení vydržet až 36 hodin baterie. Ten pak deaktivuje funkce, jako je vždy zapnutý displej, automatická detekce tréninku a některé další. Funkce jako detekce pádu a další bezpečnostní prvky však budou stále k dispozici.

Mezinárodní roaming přichází i do verze Apple Watch Series 8 s připojením. Bude podporována na všech modelech Apple Watch od Series 5 až po ty nové.

Barvy Půlnoční modrá, Hvězdně bílá, Stříbrná a Product(RED) jsou k dispozici pro hliníkový model. Nerezová ocel má pak tři barvy: stříbrná, zlatá a grafitová. Nový Nike náramek získává nové barvy, stejně jako náramky společnosti Apple.

Cena a začátek prodeje

Cena začíná na $399 za GPS model a $499 za model s připojením. S nákupem získáte tři měsíce Apple Fitness+ zdarma.

Datum vydání spadá na 16. září, předobjednávky začínají již dnes.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *