Prodej chytrých hodinek vzroste v roce 2017 o téměř 50 %

Podle nové analýzy společnosti Gartner vzroste do konce roku 2017 prodej chytrých hodinek téměř o polovinu, konkrétně na 322 milionů prodaných kusů během jednoho roku. Jako další mají prodejní boom zažít brýle pro virtuální realitu.

Analýza dále tvrdí, že chytré hodinky mají být nejvíce prodávanými wearables a trh s nimi bude mít hodnotu v řádech desítek miliard. To je dobrá zpráva hlavně pro Apple, jejichž Apple Watch trhu s chytrými hodinkami v současnosti dominují. Zajímavé také je, že průměrná cena wearables má zůstat během následujících let v podstatě stejná.

6a0120a5580826970c01bb08b6599b970d-800wi

Jako další se společnost v analýze zaměřila na budoucí trendy. Největší prodejní nárůst má proběhnout u brýlí pro virtuální realitu. V tomto roce má být jejich prodej ve větším zahájen i pro širší veřejnost. V současnosti tyto brýle vyvíjí již několik společností, např. HTC a jejich Vive, Oculus Rift, Sony a jejich PlayStation VR nebo Microsoft se svými HoloLens. Podle některých zpráv má vývoj virtuálních brýlí být zahájen i v Applu. Ačkoli nejširší využití těchto brýlí má být ve filmovém průmyslu, hlavním „technologickým pohonem“ je jejich využití ve videohrách. 

Zdroj: patentlyapple.com

This article has 1 comments

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *