Apple shání odborníky na zdravotní technologie

Apple v poslední době zveřejnil čtyři pracovní nabídky, skrze které hledá biomedicínské inženýry a techniky, kteří by rozšířili jeho výzkumný tým zdravotních technologií. Píše o tom server Buzzfeed News.

V současné době se celá zdravotní a fitness iniciativa firmy věnuje Apple Watch. Ty obsahují senzor srdečního tepu (kvůli kterému se teď Apple soudí), měření aktivity a ResearchKit, výzkumné open source rozhraní pro klinické testy na iPhonu, iPadu a iPodu touch.

Nová verze hodinek, nazvaná Apple Watch 2, by měla být představena v březnu. Údajně by mohla obsahovat FaceTime kameru, rozšířené Wi-Fi schopnosti a mnoho dalšího. Vzhledem k tomu, že Apple shání nové odborníky, je možné, že pracuje na nějakém zcela novém zdravotním a fitness projektu.

Podle Buzzfeed News Apple během posledních čtyř měsíců již několik zaměstnanců získal. Například Anne Shelchuk, která má doktorát v biomedicínském inženýrství a před tím pracovala ve firmě ZONARE Medical Systems, nebo Craiga Slyfielda, medicinského inženýra, jenž vydal několik odborných článků o vizualizaci kostí ve 3D.

zdroj: macrumors

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *