Švýcarský výrobce hodinek vyrobil mechanický klon Apple Watch

Levných kopií Apple Watch existuje spousta, převážně z Číny. Nyní ale začínají chytré hodinky od Applu napodobovat i výrobci luxusních švýcarských hodinek, ačkoli se k jejich vzhledu zpočátku stavěli značně skepticky.

Např. výkonný ředitel TAG Heuer původně označil vzhled hodinek  od Applu za „příliš zženštilý“ a řekl, že „vypadají, jako kdyby je navrhl student prvního ročníku.“ Nicméně později se začalo ukazovat, že Apple Watch ohrožují i výrobce luxusních švýcarských hodinek a ti začali své postoje obracet.

H Moser & Cie, další švýcarský výrobce hodinek, zašel až tak daleko, že vydá model nápadně podobný Apple Watch. Jedná se sice o klasické mechanické hodinky – žádný procesor ani displej v nich nenajdete – ale jinak jsou bez bližšího prozkoumání jen velmi těžko rozeznatelné od hodinek Applu.

swissalpwatch2

Podle výkonného ředitele H Moser & Cie má tento model být důkazem, že i v době velmi rychlého nástupu chytrých hodinek mají klasické, mechanické modely své místo a je s nimi nutné počítat i do budoucna.

Nicméně model Swiss Alp Watch z bílého zlata rozhodně konkurencí pro Apple Watch nebude, protože se vyrobí pouze 50 kusů a budou se prodávat za 24 900 dolarů (v přepočtu přibližně bambilión korun).

Zdroj: macrumors.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *