Rozhovor s čerstvým majitelem Apple Watch

Náš externí dopisovatel Gabriel Pöthe, který nám přivezl z Miami na Floridě Apple Watch, si přivezl jedny i pro sebe a rozhodl se s námi podělit o své zkušenosti po dvou dnech používání. Vyzdvihování Apple Watch naleznete na internetu hodně, podívejme se tedy nyní kritickým okem na výrobek, o kterém náš dopisovatel uvažuje v poměru 50:50, zda si jej nechá.

AR: 2 dny jsou na recenzi poměrně krátká doba, nicméně ten základní názor si uživatel udělá stejně po pár minutách vybalení z krabice, dejme se tedy do toho. Jaké jsou tvé první dojmy?

GP: Začnu odzadu. Poměr ceny a technické i morální stárnutí přístroje, kdy je za chvíli venku nová verze, dělají z nákupu špatnou investici. Česká cena by se měla pohybovat max. kolem 4 tisíc Kč. Ostatně výroba nejlevnějšího modelu je kolem 84 USD, jak jsem četl. Nebo by Apple neměl vydat minimálně 3 roky jiný model, ale pouze upgradovat SW. A to vůbec nemluvím o zlaté verzi.

IMG_8393

AR: A co samotné funkčnost hodinek?

GP: Oproti některých konkurenčních výrobkům jsou hodinky bez SIM odkázané na přítomnost telefonu nebo alespoň WIFI sítě, které zná iPhone. Funkce Siri je vzhledem na jazyk v podstatě nefunkční, takže zůstává jakési osekané zrcadlení obsahu telefonu. Synchronizace je jednoduchá a dobře vymyšlená. Stačí foťák namířit na display hodinek a vše proběhne samo. Pak je k dispozici individualizace nastavení.

IMG_8395

AR: Jak je to s použitím notifikací?

GP: Podle mých zkušeností hodinky nespolehlivě ukazují vzkazy, které přijdou na telefon. Další věc je, že i samotný WatchOS co a jak dělat by mohl být lépe vymyšlený. Když se jednou podíváš na SMS, tak podívat se na ni podruhé je již dost zdlouhavé. Moc intuitivní to dle mne tedy není.

AR: Použil jsi Apple Watch na letišti při cestě zpět?

GP: Skvělé je fungování passbooku s palubními vstupenkami. Na letišti se nemusíš handrkovat s letenkou nebo telefonem. Prostě přiložíš hodinky a je to.

AR: a co jednodenní výdrž baterie?

GP: Výdrž baterie je největší handicap. Vydrží den a musíte nabíjet, večer má cca 50% energie. Bohužel nabíječka pro hodiny se musí v případě dovolené tahat s sebou extra. Je škoda, že se telefon a Watch nedají nabíjet jedním kabelem. Tip pro výrobce: nabíjecí pad by mohl mít lightning konektor pro telefon. Druhý konec pak standardní USB.

IMG_8396

AR: Jaké máš tedy z hodinek pocit na závěr, necháš si je?

GP: Dotyky funguji spolehlivě, i otočný knoflík (korunka), takže je to příjemné a dělá mi to radost. Škoda, ze hezčí náramky stojí jako samotné hodinky, takže zase mínus. Nejlepší investicí je totiž lepší náramek, ke kterému by si člověk mohl koupit nový model hodinek – pokud to Apple vypočítavě neudělá tak, aby nepasovaly předchozí náramky. Zatím jsem se tedy v otázce, zda si je ponechám, nerozhodl.

This article has 2 comments

  1. pal Reply

    Dobrý den, hodinky mám téměř dva měsíce a jsem dost překvapen z informací v článku, protože notifikace všech zpráv na hodinkách mi funguje zcela stoprocentně a v telefonu mám nastaveno tak, že se zpráva po přečtení na hodinkách objevuje již jako přečtená i na telefonu. A jinak hodinky si ráno beru nabité a večer kolem jedenácté jsem na 55 %, tedy bez potřeby nabíjení přes den a to mi na hodinky celkem často něco chodí. Myslím, že je škoda, že tu zaznívají takto zavádějící informace 🙁

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *