Applu se na trhu chytrých hodinek daří, Samsung z něj byl vytlačen

Podle nejnovější zprávy společnosti IDC Apple Watch zaujaly stabilní postavení na trhu chytrých hodinek. Naopak Samsung se se svými Gear neuchytil a nevešel se ani mezi pět hlavních výrobců. Vlastníte nějaké chytré hodinky?

Podle této zprávy Apple se svými hodinkami skončil prodejně ve třetím čtvrtletí tohoto roku na druhém místě. První místo získal výrobce Fitbit, nicméně ten má oproti Applu náskok, protože jeho chytré hodinky jsou na trhu již delší dobu. V minulém roce se jich v tomto období prodalo 2,3 milionu, kdežto Apple Watch ještě nebyly vůbec na trhu.

V absolutních číslech je to 4,7 milionu prodaných kusů chytrých hodinek od Fitbitu a 3,9 milionu prodaných kusů Apple Watch. Za nimi následuje čínská společnost Xiaomi – taktéž nováček na tomto trhu – a dále s velkým odstupem Garmin a BBK. Samsung se mezi pět hlavních výrobců ani nedostal a je zařazen mezi „ostatními“.

apple-watch-idc

Celkově tedy Apple v tomto čtvrtletí ovládl 18,6 % trhu s chytrými hodinkami – téměř každé páté prodané byly právě Apple Watch. To je pro nový produkt značný úspěch, nicméně trh s chytrými hodinkami je stále v plenkách a až budoucnost ukáže, které společnosti budou tomuto trhu dominovat. pokud se tedy chytré hodinky mezi uživateli vůbec výrazněji ujmou.

Zdroj: 9to5mac.com

This article has 1 comments

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *