Podle superpočítače IBM bude nejoblíbenější vánoční dárek Apple Watch

IBM ve středu vydalo novou aplikaci jménem Watson Trend, která má na základě témat, které mezi sebou lidé rozebírají, předpovídat, jaké produkty budou tyto Vánoce oblíbené. Momentálně dominují Apple Watch.

IBM Watson Trend je zdarma ke stažení na iOS App Storu a je navržen jak pro iPad, tak pro iPhone. Využívá superpočítač IBM, který čte a interpretuje miliony recenzí, expertních blogů a konverzací na sociálních sítích. Podle nich pak předpovídá, jaké produkty budou tyto Vánoce oblíbené.

Zatím jsou zdaleka nejpopulárnější Apple Watch, které si již od srpna drží „skóre“ nad 90. Momentálně mají 100, což je skoro dvojnásobné skóre televize od Samsungu, která je druhá v pořadí.

Algoritmus ovšem dokáže jen určit, že si lidé o produktu povídají, zda si ho nakonec i koupí, nedokáže určit nikdo. Nejpopulárnějšími produkty Applu jsou tradičně iPhony, kterých se podle expertů má tento kvartál prodat 80 milionů.

Počet prodaných kusů Apple Watch se neví, Apple informaci nechce zveřejnit.

Podle IBM je u Apple Watch největší obava uživatelů z výdrže baterky. Momentálně vydrží 18 hodin. „Spousta lidí také čeká na Apple Watch 2, aby si mohli koupit hodinky, kde jsou všechny problémy vyřešeny.“

Další oblíbené trendy mezi lidmi jsou profesionální fotoaparáty a lego (zejména Star Wars lego). Také se předpokládá, že se letos bude nakupovat více přes mobil než přes PC.

zdroj: appleinsider

This article has 1 comments

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *