IBM svým zaměstnancům jako součást zdravotního pojištění poskytuje Apple Watch zdarma

IBM se rozhodnul rozšířit svojí spolupráci s Applem a plánuje svým zaměstnancům dávat bezplatné či výrazně zlevněné Apple Watch jako součást iniciativy „Vezmi zdraví na vědomí“. Ta bude Apple Watch zaměstnancům poskytovat v rámci zdravotního pojištění.

Podle pojištění, které zaměstnanci IBM mají, dostanou hodinky buď zcela zdarma či s výraznou slevou. Firma doufá, že budou zařízení využívat rádi.

IBM již podobný program mělo. Zaměstnancům poskytovali náramky Fitbit, které slouží k měření tělesné aktivity. Není jasné, zda Apple Watch tento program nahradí, nebo budou fungovat vedle sebe. S programem Fitbit mohli sbírat body, za který byl možný nákup merchandisu nebo přispět na charitu.

Několik zdravotních pojišťoven se o podobný program také snaží. Chtějí tím ušetřit výdaje na léčbu nemocí a podpořit chuť lidí ke sportu. Spousta těchto programů fungovalo už před Apple Watch, ukázalo se však, že tyto hodinky jsou pro něco podobného ideálním nástrojem.

Apple Watch své majitele nabádá k pravidelné aktivitě. Člověku například pravidelně hlásí, že by se měl minimálně jednou za hodinu zvednout ze židle. Mnoho lidí potvrdilo, že je hodinky ke změně životního stylu motivovaly. Jim Dalrymple z ofTheLopp například programu Applu HealthKit a Apple Watch vděčí za zhubnutí 18kg.

zdroj: macrumors

This article has 1 comments

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *