Apple Watch výrazně pomáhají růstu trhu s wearables

Wearables, čili zařízení jako chytré hodinky a chytré náramky, zažívají v posledním roce obrovský nárůst popularity. Výrazný podíl na prodejní expanzi tohoto trhu mají právě chytré hodinky Apple Watch, tvrdí analytická společnost IDC.

Podle dat zmíněné společnosti se prodalo během roku 2015 necelých 80 milionů kusů různých wearables. To je poměrně niceříkající číslo, ale když se k tomu přidá fakt, že oproti roku 2014 se jedná o nárůst o více než 170 %, je z toho již zřejmé, že se s wearables musí do budoucna zajisté počítat.

Nejvíce prodávanými wearables jsou stále i s výrazným náskokem chytré náramky Fitbit. Jejich funkčnost se skládá hlavně ze snímání tělesných funkcí a jejich výhodou je i nízká cena – minimálně v porovnání např. s Apple Watch. Nicméně prodejní nárůst zaznamenaly i chytré hodinky Applu, které dominují trhu chytrých hodinek a v podstatě vytlačily jejich ostatní výrobce.

I tak ale podle poskytnutých dat prodejní růst wearables – i když velmi mírně – zpomaluje. Uvidíme, jaký bude vývoj po vydání Apple Watch 2. generace, které mají být oznámeny již tento rok.

Zdroj: appleworld.today

This article has 1 comments

  1. Estera Noémi Reply

    pomocník všade 🙂 miesto telefónu dobrá náhrada …

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *