Apple ovládá drtivou většinu trhu s chytrými hodinkami

Apple Watch za sebou mají rekordní čtvrtletí. Apple si pro sebe ukrojil většinu příjmů z tohoto trhu, na ostatní výrobce tak zbyla pouze pětina z nich.

Přesná prodejní čísla Apple Watch nezveřejňuje, ale díky nedávno zveřejněným finančním výsledkům z uplynulého fiskálního čtvrtletí lze popularitu chytrých hodinek Applu poměrně přesně odvodit. To udělala analytická firma Canalys a výsledky jsou velmi zajímavé.

Podle zmíněné firmy se prodalo okolo 6 milionů kusů Apple Watch což Applu vygenerovalo příjmy ve výši 2,6 miliardy dolarů. Oproti stejnému čtvrtletí v minulém roce se jedná o nárůst o 12 %. Také z toho vyplývá, že si Apple pro sebe ukrojil 80 % veškerých příjmů z trhu s chytrými hodinkami. Je tedy jasné, že ostatní výrobci kopou v tomto ohledu druhou ligu. Na druhém a třetím místě se umístily společnosti Fitbit a Samsung s 17, resp. 15 miliony prodaných chytrých hodinek. Na ostatní výrobce zbylo 19 milionů prodaných kusů. K tomu je potřeba připočíst fakt, že průměrná prodejní cena Apple Watch je výrazně vyšší.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *