Apple Watch dominují trhu s chytrými hodinkami

Apple Watch a chytré hodinky se pomalu stávají ekvivalentem. Dvě třetiny chytrých hodinek prodaných v minulém roce byly totiž právě Apple Watch. Jaké hodinky preferujete vy – klasické, chytré nebo žádné?

Apple Watch sice nebyly prvními chytrými hodinkami na trhu, ale velmi rychle se staly těmi nejpopulárnějšími. To vychází z dat poskytnutých společností Canalys. Chytrých hodinek od Applu se prodalo během roku 2015 12 milionů, z toho 5 milionů v posledním čtvrtletí zmíněného roku.

Nicméně Apple pomohl i ostatním společnostem vyrábějícím wearables. Rostoucí popularita Apple Watch má totiž na svědomí i růst popularity ostatních produktů z tohoto segmentu. Koncem roku 2017 má trh s wearables být téměř o 50 % větší a tento rok mají být prodány produkty tohoto typu za 17 miliard dolarů – to tvrdí výzkum společnosti Gartner.

Samsung je v žebříčku se svými Gear G2 druhý, za ním následuje Pebble a Huawei.

Nová generace Apple Watch má být oznámena tento rok a má směřovat hlavně k osamostatnění od iPhonu.

Zdroj: cultofandroid.com

This article has 2 comments

  1. h3tch Reply

    Hlavně jak hned všichni říkali jak sou na nic a že ostatní mají daleko lepší a podobný věci. 😀 Pletu se, nebo to tak je vždycky 🙂

  2. Martin Reply

    Osobně preferuji klasické. V budoucnu si ale plánuji pořídit chytré, jen si počkám, až bude lepší verze a budou toho umět více 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *