Apple Watch budou i v roce 2020 lídrem trhu s chytrými hodinkami

Analytická společnost IDC zveřejnila své odhady pro prodeje chytrých hodinek pro rok 2016 a 2020. Jak se bude tento trh vyvíjet?

Prvním poznatkem je, že trh s chytrými hodinkami bude růst – a to velmi rychle. V roce 2016 se má prodat 7,1 milionu kusů, v roce 2016 to bude už 33,2 milionu kusů – to je téměř pětinásobný růst. Tento rok bude i nadále dominantním operačním systémem watchOS a s ním spojené Apple Watch s podílem na trhu téměř 50 %. V roce 2020 ale už bude situace jiná – Apple Watch boudou i nadále dominantními chytrými hodinkami, nicméně Android Wear je podle odhadů již téměř dožene. watchOS bude mít podíl 37,6 %, Android Wear 35 %. Dvojnásobný růst na 10 % zaznamenají hodinky s otevřeným operačním systémem RTOS, naopak dnes populární Tizen a Pebble OS zaznamenají prodejní propad.

idc-march-smartwatch-os

Letos se má tedy prodat 14 milionů Apple Watch, v roce 2020 31 milionů. Druhá generace Apple Watch má být představena koncem tohoto roku.

Nicméně i když IDC patří mezi špičku v oblasti analytických společností, stále se jedná pouze o odhady a prodeje se nakonec mohou lišit.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *