Apple Watch dominují trhu chytrých hodinek. Samsung se neuchytil

Podle nového průzkumu trh chytrých hodinek rychle roste a to hlavně díky obrovskému úspěchu Apple Watch, které mají na tomto trhu majoritní podíl.

Podle nového průzkumu společnosti Strategy Analytics, který porovnával situaci na trhu chytrých hodinek ve třetím čtvrtletí roku 2014 a 2015, vykázal tento trh růst celých 510 %. Tento velmi vysoký růst mají na svědomí hlavně výborné prodeje Apple Watch.

V roce 2014, kdy Apple Watch ještě nebyly v prodeji, dominoval tomuto trhu Samsung, i když zájem o jeho chytré hodinky nebyl nijak oslnivý. Samsung ovládal 70 % tohoto trhu a žádný jiný výrobce pro něj nebyl výraznou konkurencí.

6a0120a5580826970c01b7c7e46585970b

Nyní je situace úplně jiná. Samsungu prodeje klesly, když na trh přišly chytré hodinky Applu. Oficiální prodejní čísla sice Apple neposkytl, ale díky analytikům si o prodejích Apple Watch můžeme udělat poměrně konkrétní představu. Sám Apple je prý jejich prodejností nadšen. Podle průzkumu mají v současnosti Apple Watch ovládat téměř 74 %, což je podobný podíl, jako měl minulý rok Samsung, nicméně se zásadním rozdílem – Apple Watch se prodalo téměř sedmkrát tolik.

Je pravděpodobné, že Apple bude svoji dominantní pozici na trhu chytrých hodinek s rozšířením jejich prodeje do dalších zemí ještě utvrzovat.

Zdroj: patentlyapple.com

This article has 1 comments

  1. Dr.Braun Reply

    To bych ani necekl. Na druhou stranu o hodinkách od samsungu nikdy slysset není, ale o apple watch clovek slysi furt, i když to zatím ani nejsou.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *