Prodeje nového iPhonu 6s jsou rekordní

Apple prodal v posledním fiskálním čtvrtletí tohoto roku přes 48 milionů iPhonů. To je téměř o 36 % více, než kolik se jich prodalo v tomto období minulý rok. Máte už iPhone 6s?

Apple zveřejnil výsledky svých prodejů ve včerejší finanční zprávě. V té jsme se dozvěděli, že Apple prodal rekordní počet iPhonů a díky tomu utržil i rekordní zisky. Prodaných iPhonů bylo o téměř 9 milionů více, než kolik jich bylo v posledním čtvrtletí minulého roku. Výrazný vliv na to ale měla Čína, která byla letos v první vlně zemí, kde se prodej nového iPhonu zahájil. Minulý rok se prodeje v Číně zahájily až v dalším fiskálním čtvrtletí.

Vlivem toho se do letošního výsledku v Číně započítaly prodeje iPhonu 6 i iPhonu 6s. Celkem se jich celosvětově za celý fiskální rok prodalo neuvěřitelných 230 milionů kusů. Hlavně díky tomu mohl Apple tento rok vykázat rekordní zisk – necelých 54 miliard dolarů.

Kromě toho se daří i novému iOS 9. Ačkoli si spousta uživatelů stěžuje na neplynulost chodu systému na starších zařízeních i na jiné chyby, používá ho už 61 % podporovaných zařízení. Výrazný zisk společnosti přinesl i prodej aplikací na App Storu, který zajistil příjem 5,1 miliardy dolarů – což je pro Apple také nový finanční rekord.

Zdroj: appleworld.today

This article has 3 comments

  1. applefan Reply

    Applu se dari, Samsungu ne. Ze by lidi konecne pochpili, co je dobry?

  2. Lainer Reply

    Bohužel ještě 6s plus ještě nemam z eshopu mi psali že přijde až v prosinci..

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *