Oprah Winfrey se stala výkonnou producentkou dokumentu Sidneyho Poitiera pro Apple TV+

Sidney Poitier byl ikonický filmový herec a režisér. Žil plnohodnotný život, a nakonec zemřel ve věku 94 let 6. ledna 2022. Není tedy vůbec překvapivé, že o svém životě a úspěších si zaslouží dokument o vlastním životě.

Collider nedávno oznámil, že Apple TV+ bude hostitelem zcela nového dokumentu o Poitierovi. Nadcházející projekt vyjde pod Apple Original Films s Oprahou Winfrey jako výkonnou producentkou. Zpráva říká, že Winfrey a Apple Original Films na projektu pracují již několik let a spolupracují i přímo s Poitierovou rodinou.

Poitier byl prvním černošským hercem, který získal Oscara za nejlepšího herce za roli ve filmu Lilies of the Field, který měl premiéru v roce 1963. V průběhu let nasbíral řadu různých nominací za další role a projekty a v roce 2001 získal Grammy. Kromě herectví byl Poitier také režisérem a ujal se filmů jako Hanky Panky a A Warm December.

Zpráva sděluje, že dokument bude režírovat Reggie Hudlin. Pokud vám toto jméno zní povědomě, je to proto, že Hudlin je také zapojen do režírování několika různých dokumentů mířících do Apple TV+.

Poitierova rodina vydala po oznámení dokumentu prohlášení:

Sidney Poitier pro nás nebyl jen skvělým hercem, aktivistou a mužem s neuvěřitelným půvabem a morální silou, ale byl také oddaným a milujícím manželem, podporujícím otcem, a mužem, který vždy dával rodinu na první místo. I když už tu s námi na tomto světě není, jeho krásná duše nás bude i nadále vést a inspirovat. Bude žít dál v nás, svých vnoučatech a pravnoučatech – v každém smíchu, v každém zvědavém dotazu, v každém projevu soucitu a laskavosti. Jeho dědictví bude žít ve světě dál a bude i nadále inspirovat nejen svou neuvěřitelnou prací, ale ještě více svou lidskostí.

Nevíme, jak se bude nový dokument jmenovat, ani kdy dorazí na Apple TV+. Pravděpodobně se však začne streamovat na Apple TV+ před koncem roku 2022.

Zdroj: iDownloadBlog

Související články

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *