Apple prodal rekordní počet Maců

Počet prodaných Maců v posledním fiskálním čtvrtletí tohoto roku vytvořil pro Apple jejich nový prodejní rekord. Vlastníte nějaký MacBook či iMac?

Ačkoli se poslední dobou může zdát, že prodeje osobních počítačů spíše stagnují, Applu se s jejich řadou Mac nikdy nedařilo lépe. Výkonný ředitel Applu Tim Cook ve své včerejší řeči k příležitosti uzavření fiskálního roku 2015 sdělil, že jeho společnost prodala během posledního roku 21 milionů Maců, z čehož 5,7 milionu během posledního čtvrtletí. Obě tyto hodnoty jsou pro Apple rekordní.

Podle finančního ředitele Applu Luca Maestriho byl nejvíce prodávaným produktem z této řady klasický MacBook, ačkoli i MacBook Pro je podle něj stále populární. O ostatních modelech jako iMac, iMac mini a dokonce ani MacBook Air se nezmínil. Maestri také zmínil, že Macy nahrazují ostatní počítače v IBM, kde zařízení Applu získávají značnou popularitu – nyní IBM používá 30 000 Maců a plánuje koupit další. IBM také poskytuje jeho zaměstnancům získat Apple Watch.

Macy zvýšily svůj podíl na globálním trhu v 34 z 35 posledních fiskálních čtvrtletí.

Zdroj: appleworld.today

This article has 3 comments

  1. Stanislav Reply

    Snad jediny produkt Applu, který me nikdy nenadchl.

  2. Jirka Reply

    Já mám MacBook Air 13″ 2015 a jsem velice spokojen, jen trochu bych ještě vylepšil OS X El Capitan, jinak super 😀

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *