Apple představil nový MacBook Air s čipem M2, novým designem a novou temně inkoustovou barvou

MacBook Air je jeden z nejpopulárnějších notebooků na trhu a snadno jeden z nejsilnějších produktů pro segment notebooků Apple. A ode dneška je k dispozici přepracovaný MacBook Air s novým procesorem M2.

Nový MacBook Air zavádí do řady zcela novou barvu: temně inkoustovou. A také se vyznačuje novým hardwarovým designem, který zmenšuje rámečky kolem displeje, stejně jako jsme to viděli u špičkového MacBooku Pro koncem minulého roku. Klínovité provedení je pryč. Nyní je nový MacBook Air celý hliníkový, pozoruhodně tenký a jeho objem je o 20 % menší ve srovnání s předchozím Air.

MagSafe je také zpět. Nechybí ani dvojice Thunderbolt/USB-C portů a vyhrazený 3,5mm jack pro sluchátka. Mezi nové funkce patří Liquid Retina displej a ano, nachází se zde výřez obrazovky. Displej je velký 13,6 palce a poskytuje větší plochu obrazovky ve srovnání s předchozím modelem. Je také o 25 % jasnější, při 500 nitech. Nyní také podporuje 1 miliardu barev.

Dále Apple aktualizoval také fotoaparát. Nový MacBook Air obsahuje nový 1080p fotoaparát s dvojnásobným rozlišením a rozlišením při slabém osvětlení ve srovnání s předchozím Air.

Díky aktualizacím reproduktorů jsou nové reproduktory a mikrofony podle potřeby integrovány s klávesnicí a displejem. K dispozici je třímikrofonové pole s algoritmy pro vytváření paprsků a čtyři reproduktory se stereo separací. Prostorový zvuk je podporován také u hudby a filmů, které podporují Dolby Atmos.

Nový Air obsahuje klávesnici plné velikosti s Touch ID. Není zde žádný dotykový panel.

Toto je první počítač společnosti Apple vybavený M2 čipem, takže dochází k celkovému zvýšení výkonu. A nový MacBook Air má design bez ventilátoru s až 18 hodinami přehrávání videa. K dispozici jsou dva porty USB-C, což znamená, že můžete nabíjet dvě zařízení současně – při použití nabíječky MagSafe k dobíjení baterie MacBooku Air. S novým nabíjecím adaptérem lze baterii nabít až na 50 % za 30 minut.

Nový MacBook Air představuje největší přepracování v řadě Air od svého debutu. A s procesorem M2 by si měl po nějakou dobu udržet vedení v sestavě počítačů Apple.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *