Apple představuje nový výkonný počítač Mac Studio

Apple během své úterní akce ‚Peek Performance‘ oznámil dlouho očekávaný desktop Mac Studio. Jednoduše řečeno se v podstatě jedná o výkonnější Mac mini, který překonává i Mac Pro.

Hardware

Nový desktop Mac Studio je vyroben z jediného hliníkového profilu se čtvercovým půdorysem. To znamená, že na vašem stole zabere velmi málo místa a vejde se pod většinu monitorů. Apple sdělil, že velikost samozřejmě nebude mít vliv na výkon, a to díky inovativnímu tepelnému designu. Na zadní a spodní straně krytu je více než 4 000 perforací, které vedou vzduch skrz komponenty a udržují vše pěkně v chladu.

Výkon

Mac Studio je vysoce konfigurovatelný a pro začátek existují v podstatě dva ‚základní‘ modely: verze M1 Max a M1 Ultra. Maximální paměť pro první verzi je 64 GB, zatímco maximální paměť pro druhou verzi je 128 GB. Úložiště je u obou modelů omezeno na 8TB SSD. Apple poznamenává, že Mac Studio nabízí více sjednocené paměti než jakýkoli jiný Mac a jeho bezkonkurenční výkon otevírá nové možnosti, kterých žádný jiný desktop nemůže dosáhnout.

Připojení

Mac Studio má také spoustu možností připojení, díky kterým je kompatibilní s širokou škálou příslušenství. Na přední straně jsou 2 porty USB-C (přenos 10gb/s) Thunderbolt a slot pro SD kartu. A na zadní straně máte 4 porty Thunderbolt 4, 2 porty USB-A, 1 port HDMI a 3,5 mm audio jack. Pro bezdrátové připojení pak máte podporu pro Bluetooth 5 a Wi-Fi 6.

Cena a dostupnost

M1 Max Mac Studio začíná na 56 990,- a M1 Ultra Mac Studio začíná na 116 990,-. Oba je možné objednávat ode dneška a expedovat se začnou 18. března.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *