Toto je nový přepracovaný iMac: živé barvy, tloušťka 11,5 mm, čip Apple M1 a další

Společnost Apple dnes na své speciální konferenci „Spring Loaded“ představila zcela přepracovaný iMac „vše v jednom“ se sedmi zářivými barevnými možnostmi, nejnovějším Apple silicon a dalším.

Nový iMac je založen na čipu Apple M1, který debutoval u nových MacBooků Air, 13palcových MacBooků Pro a Mac mini. Tenká obrazovka má nyní po celé ploše stejnou tloušťku. Celkový objem byl snížen o 50 % a počítač je nyní tenký pouze 11,5 mm.

Počítač je vybaven 24palcovým displejem Retina v rozlišení 4,5K. Displej podporuje funkce jako True Tone a má jas 500 nitů. Zařízení bude k dispozici v sedmi barvách.

Díky energeticky úspornému čipu M1 má celý systém hodnocení pod deset decibelů.

Apple vylepšil mikrofon a fotoaparát o nový systém se třemi mikrofony a upgradovanou kamerou FaceTime v rozlišení 1080p. Grafika je až o padesát procent rychlejší díky výkonu čipu M1. Například ve FinalCut Pro můžete upravit až pět streamů 4K záběrů nebo 8K záběrů, uvedla společnost Apple.

Na zadní straně zařízení získáte čtyři porty USB-C, z nichž dva podporují Thunderbolt 4. Zařízení podporuje až šest externích displejů současně. Apple také navrhl nový napájecí konektor, který se magneticky připevňuje k zadní straně nového iMacu.

Jedná se o barevně sladěný tkaný kabel, který se připojuje k malému napájecímu adaptéru, který je vybaven vestavěným ethernetovým adaptérem. Abychom mohli sladit s novými vícebarevnými možnostmi iMaců i další příslušenství, Apple nově také prodává barevné Magic Mouse, Magic Trackpad a Magic Keyboard vybavené snímačem otisků prstů Touch ID. Nový iMac lze předobjednat od 30. dubna za základní cenu 1299 $.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *