Apple představil nový iPad Pro s procesorem Apple M1 a mini-LED displejem

Společnost Apple dnes pořádala svou první letošní konferenci s názvem „Spring Loaded“, kde představila spousty nových produktů. A jedním z těch hlavních je nový iPad Pro.

Nejnovější iPad Pro potvrzuje snahy společnosti o výrobu svého nejvýkonnějšího tabletu pro veřejný trh. Apple provedl u nového zařízení několik klíčových změn.

Jednou z největších novinek je ta, že iPad Pro nyní obsahuje procesor Apple M1. Spolu s ním samozřejmě přichází i obrovský skok dopředu ve výkonu zařízení. Apple také zlepšil energetickou účinnost a sdílel stejnou základní architekturu jako procesor řady A, který byl dříve používán u iPadu Pro.

Výkon procesoru odstartuje s 8jádrovým designem v iPadu Pro. To je o 50 % vyšší výkon oproti předchozím zařízením iPadů Pro. Až 75násobný výkon procesoru oproti původnímu iPadu. O 40 % lepší grafický výkon. iPad Pro nyní podporuje nejnovější generaci domácí herní konzoly od společností Microsoft a Sony.

I další vylepšení díky procesoru M1 jsou nyní v iPadu Pro, včetně lepší výdrže baterie a efektivity. Dvakrát rychlejší přístup k úložišti či nová konfigurace úložiště s 2 TB.

iPad Pro obsahuje USB-C port a nyní podporuje Thunderbolt pro ještě rychlejší datové přenosy. To znamená 4x větší šířku pásma pro kabelové připojení a otevírá dveře novému příslušenství. Včetně více externích displejů, super rychlého externího úložiště a dalších.

A samozřejmě, nová řada iPad Pro přináší 5G připojení. Tedy rychlost stahování až 4 Gb/s při „ideálních podmínkách“.

Vylepšené kamery a Center Stage

Apple upgradoval také kamerový systém, který stále přichází se skenerem LiDAR. Apple zároveň vylepšil aplikaci Klipy, která tento skener LiDAR využívá pro další funkce zaměřené na AR. Nový iPad Pro dokáže pořizovat lepší fotografie i při slabém osvětlení.

Přední kamera TrueDepth využívá pro zabezpečení Face ID. A s úsilím pracování z domova je nový iPad Pro vybaven vylepšenou přední kamerou. Nyní se jedná o ultraširoký fotoaparát s novým 12MP snímačem.

Přichází také nová funkce s názvem Center Stage, která využívá strojové učení a udrží vás ve středu záběru, i když se budete pohybovat. Fotoaparát se automaticky posune, aby vás udržel v záběru, a oddálí se, když se k vašemu videohovoru připojí další lidé.

Mini-LED displej

Nový 12,9palcový iPad Pro získal změnu ve svém displeji, především díky lidem, kteří využívají vysoký dynamický rozsah pro úpravu obsahu a další. Dle Applu, je přenesen výkon displeje iPadu Pro z Pro Display XDR. Displej Liquid Retina XDR se může pochlubit jasem 1 000 nitů a 1 600 nitů špičkového jasu.

iPad Pro je vybaven podporou pro Dolby Vision, HDR10 a další. Reproduktory podporují Dolby Atmos pro vylepšenou kvalitu zvuku.

Nový 11palcový iPad Pro obsahuje velkou většinu těchto nových změn a upgradů, jako 12,9palcový model. Avšak menší iPad Pro nemá vylepšené zobrazení.

Apple představil také novou Magic Keyboard, která je dodávána v bílé barvě.

Nový iPad Pro začíná na 799 USD za 11palcový model, a na 1 099 USD za 12,9palcový model.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *