Společnost Apple představila nové AirPods Pro

Společnost Apple na své online konferenci „Far out.“ představila druhou generaci sluchátek AirPods Pro s potlačením hluku.

Zatímco design se oproti předchozí generaci příliš nezměnil, nové AirPods Pro představují některé nové funkce, které umožnil nový čip Apple H2.

Nový čip je rychlejší a energeticky účinnější než čip H1 v původních AirPods Pro a využívá bezdrátovou technologii Bluetooth 5.3.

Nový čip umožňuje některé výkonné výpočetní zvukové funkce, které dříve na H1 prostě nemohly běžet. Například aktivní potlačení hluku je nyní lepší než kdy dříve a dokáže potlačit 2x více šumu než původní model.

Původní AirPods Pro zavedly něco, co se nazývá režim průhlednosti, který míchá zvuky prostředí se zvukem AirPods, abyste při poslechu hudby slyšeli, co se kolem vás děje. Nové AirPods Pro tuto funkci posouvají na novou úroveň s adaptivním režimem průhlednosti.

Čip H2 v zásadě zpracovává zvuky z okolí 48 000krát za vteřinu, aby detekoval drsné okolní zvuky, jako je například sbíječka. Poté dynamicky aplikuje určité potlačení hluku, aby se snížila hlasitost drsných okolních zvuků.

Přestože H2 umožňuje širokopásmové bezdrátové připojení, stále nepodporuje bezztrátový zvuk, takže si s těmito sluchátky nebudete moci vychutnat ostrost zvuku.

Dotykové ovládání hlasitosti

S novými AirPods Pro získáváme i několik dalších vylepšení pro spuštění, jako je vlastní zesilovač s vysokým dynamickým rozsahem a ovladač Apple s nízkým zkreslením pro bohatší a ostřejší zvuk. A díky personalizované funkci prostorového zvuku iOS 16 můžete použít TrueDepth kameru vašeho iPhonu k vytvoření personalizovaného zvukového profilu vyladěného přímo pro vás.

AirPods Pro druhé generace se dodávají se čtyřmi různě velkými koncovkami do uší (L, M, S a nová velikost XS pro malé uši). Pokud jste si nepořizovali první AirPods Pro kvůli špatnému přizpůsobení, možná budete mít větší štěstí s tímto novým modelem.

Hlasitost jsme však nemohli změnit pomocí ovládacích prvků. Naštěstí mají nové AirPods Pro dotykové ovládání, takže můžete přejetím nahoru a dolů po sluchátku zvýšit nebo snížit hlasitost.

Výdrž baterie až 6 hodin, 30 hodin s pouzdrem

Apple dokázal do těchto nových AirPods Pro vložit baterie s delší výdrží, takže nyní získáváme šest hodin poslechu na jedno nabití nebo 30 hodin poslechu s nabíjecím pouzdrem. Pokud jde o dobu hovoru, získáte 4,5 hodiny na jedno nabití.

Pro srovnání, první model byl hodnocen s pětihodinovou výdrží baterie a poskytoval 24 hodin provozu, pokud jste použili nabíjecí pouzdro.

Nabíjecí pouzdro nyní funguje s funkcí Najít

Původní AirPods dokážou ve ztraceném režimu vydávat tón, ovšem hlasitost není zase tak propracovaná. Aby nám společnost práci usnadnila, vybavila nabíjecí pouzdro pro nové AirPods Pro modulem Bluetooth, který mu umožňuje zapojit se do sítě Najít.

To znamená, že pokud ztratíte nabíjecí pouzdro, budete moci použít funkci Precizní nalezení v aplikaci Najít, abyste jej snáze našli. A navíc má nabíjecí pouzdro nyní reproduktor, takže může přehrát zvuk i v režimu ztráty.

Cena a dostupnost

Nové AirPods Pro stojí $249 a při objednání pomocí aplikace Apple Store jsou dodávány s gravírováním Memoji zdarma. Tato možnost není k dispozici při nákupu sluchátek přes oficiální webové stránky Apple.

Nové AirPods Pro si můžete objednat od pátku 9. září a budou prodávány 23. září.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *