Uživatelé AirPods Pro 1. generace vidí po aktualizaci beta verze iOS 16.1 možnost „adaptivní transparentnosti“

Jednou z nových funkcí oznámených u druhé generace AirPods Pro je „adaptivní transparentnost“, která posouvá režim transparentnosti na další úroveň minimalizací konkrétních zvuků a zároveň umožňuje uživatelům slyšet, co je kolem nich důležité. S vydáním iOS 16.1 beta 3 však uživatelé s první generací AirPods Pro vidí tuto možnost také v aplikaci Nastavení u iOS.

Pro ty, kteří nejsou obeznámení, režim transparentnosti je funkce dostupná v AirPods Pro a AirPods Max, která pomocí vestavěných mikrofonů umožňuje uživatelům slyšet svět kolem sebe, aniž by si museli sundávat sluchátka.

Apple sdělil, že adaptivní transparentnost v AirPods Pro 2 využívá nový čip H2 (který není dostupný v žádných jiných AirPods) k „minimalizaci intenzity hlasitých zvuků, jako jsou sirény nebo elektrické nářadí“. Ale z nějakého důvodu mohou uživatelé, kteří aktualizovali svá zařízení na iOS 16.1 beta 3 (vydáno tento týden vývojářům), nyní povolit adaptivní průhlednost i pro starší AirPods Pro.

Jak poznamenali někteří uživatelé na Redditu, nejnovější beta verze iOS přichází také s novým beta firmwarem AirPods (sestavení 5A304a), který umožňuje adaptivní průhlednost pro AirPods Pro první generace. V tuto chvíli však není jasné, zda tato funkce skutečně funguje, nebo je to jen chyba.

Zdroj: 9to5mac

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *