AirPods druhé generace nyní mohou získat manuální aktualizace firmwaru v Apple Stores

Aktualizace verzí firmwaru na modelech AirPods je velice jednoduchá, protože se v podstatě provádí sama hned v momentě, jakmile společnost Apple aktualizaci vydá. Nicméně pro lidi, kteří by mohli chtít – či potřebují – aktualizovat svá bezdrátová sluchátka, je nyní k dispozici i manuální možnost.

Ovšem pouze jen u vybraných modelů. Před koncem roku 2021 obchody Apple Stores získaly nástroj, který umožňoval manuálně aktualizovat verzi firmwaru pro sluchátka AirPods Pro. Není to nástroj, který je přístupný koncovému uživateli, takže pokud jej chcete využít, budete muset navštívit samotný obchod.

Podle včerejší zprávy magazínu MacRumors však Apple prostřednictvím interní zprávy informoval, že nástroj pro aktualizaci firmwaru v Apple Stores nyní podporuje i AirPods druhé generace.

Nástroj ovšem zatím nepodporuje AirPods třetí generace či AirPods Max. A není ani slovo o tom, kdy by se to mohlo změnit. Pokud jde o samotný nástroj, je určen k tomu, aby bylo snadné (či možné) aktualizovat bezdrátová sluchátka na aktuální verzi firmwaru, ve vzácných případech, kdy nelze sluchátka aktualizovat automaticky.

V případě České republiky stojí za zmínku, že k tomuto nástroji by měli mít přístup i autorizovaní poskytovatelé služeb společnosti Apple.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *