MacBook Air se stal prvním zařízením s čipem M1 Apple Silicon

Po letech různých zvěstí a fám máme konečně první Mac s vlastním procesorem společnosti Apple. Je to 13palcový MacBook Air s nově představeným čipem M1. A ačkoliv může notebook vypadat zvenčí beze změny, uvnitř se nachází řada upgradů a změn.

Displej

Displej je 13,3palcový Retina panel, vybaven širokým barevným gamutem P3, takže získáte širší paletu barev, a technologií True Tone, která atomicky upravuje bílý bod vašeho displeje na teplotu barev vašeho prostředí pro přirozenější zážitek.

Výkon

Nejnovější MacBook Air je prvním zařízením, který obsahuje nejnovější čip M1, který je také první čip pro Mac přímo od společnosti Apple.

Zde je oficiální prohlášení společnosti k této příležitosti:

macOS Big Sur, vyvinutý pro ohromný potenciál čipu M1, proměňuje Mac výrazně vyšším výkonem a spoustou dalších inovací. Přesvědčivými aktualizacemi aplikací. Krásným novým designem. Špičkovými funkcemi na ochranu soukromí a nejlepším zabezpečením ve své třídě. Je to náš vůbec nejvýkonnější software – na našem dosud nejvyspělejším hardwaru.

Životnost baterie

Výdrž baterie nového MacBooku Air je mimořádná. Apple tvrdí, že na jedno nabití vydrží až 18 hodin, což je zhruba o 6 hodin déle než u předchozích modelů Air. Je to díky kombinaci funkcí pro úsporu energie jak v čipu M1, tak v nejnovější verzi systému macOS. Zde také stojí za zmínku, že Air nemá jediný ventilátor, takže získáte veškerý tento výkon bez jakéhokoli hluku.

Kamera

Apple identifikuje přední kameru MacBooku Air jako 720p FaceTime HD. Náchází se zde nová zákulisní technologie s procesorem M1 ISP (procesorem obrazového signálu) a detekcí obličeje + Neural Engine, který vám slibuje, že budete při videohovorech vypadat co nejlépe.

Nový Air má také 3 mikrofony, které se zaměřují na zachycení vašeho hlasu a ne na zvuky kolem vás.

Cena

Nový 13palcový MacBook Air s 8jádrovým CPU a 7jádrovým GPU 256 GB úložiště stojí 29 990,- a MacBook Air s 8jádrovým CPU a 8jádrovým GPU 512 GB úložiště stojí 37 990,-.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *