Apple se údajně bude držet společnosti Intel o něco déle; a to nejméně s jednou připravovanou variantou Mac Pro

Apple má vznešený cíl převést do budoucna celou svou počítačovou řadu na procesor vyrobený společností Apple. Je to časová osa, která oficiálně odstartovala s několika různými stroji, včetně MacBooku Air, zcela nového MacBooku Pro, přepracovaného 24palcového iMacu a dalších. Apple ovšem zjevně se společností Intel ještě úplně neskončil.

Jak poznamenal magazín MacRumors ve své zprávě, která podrobně popisuje stále existující vztah mezi společnostmi. Apple připravuje nejméně ještě jedno další zařízení, které bude obsahovat procesor společnosti Intel. A to bude zřejmě jedna z nadcházejících variant Mac Pro.

Zpráva uvádí, že Apple pracuje na několika různých modelech Mac Pro. Jedním z nich je přepracovaný model, který bude skutečně obsahovat Apple Silicon. Poprvé jsme o něm slyšeli v únoru roku 2021 ve zprávě, která nám sdělila, že nový Mac Pro bude vypadat jako „tři až čtyři Mac mini zařízení naskládané na sobě“.

Tento nový, přepracovaný Mac Pro se bohužel mezi zákazníky v roce 2021 nedostal, ovšem mohl by být vydán v roce 2022.

Tato nová zpráva však uvádí, že jeden z modelů Mac Pro bude i nadále obsahovat procesor společnosti Intel. V tomto modelu si zachová současný design Mac Pro, takže žádnou velkou změnu vzhledu zařízení pravděpodobně nemůžeme očekávat. Zpráva sdělila, že Apple vybere procesor Intel Xeon Scalable, který nabízí „pokročilý výkon, zabezpečení, efektivitu a vestavěnou akceleraci AI pro zvládnutí zátěže IoT a výkonnější AI“.

Proč se tedy uprostřed revoluce Apple Silicon držet u Intelu se zcela novým zařízením? Jak poznamenal magazín MacRumors, mohl by to být způsob, jak pomoci prodloužit přechodné období pro lidi, kteří se nechtějí spoléhat na pouze na Apple kvůli aplikace, které nepřešly na čipy Apple. Mohlo by se tak jednat o zlatý střed mezi jinak aktualizovanými hardwarovými funkcemi a specifikacemi, ovšem stále nabízející procesor Intel pro uživatele, kteří nejsou připraveni na tento přechod.

Dát více času vývojářům, zejména známým gigantům, kteří ještě úplně nepřešli na Apple Silicon pro své veřejné nabídky aplikací, skutečně dává smysl. I když si procesory Apple řady M zatím vedly velice dobře a v roce 2021 vše okořenily M1 Pro a M1 Max, stále existují uživatelé počítačů Mac, kteří nejsou zcela připraveni na změnu.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *