Mezi devíti novými Macy, na kterých se pracuje, je údajně špičkový M2 Pro Mac mini

Ve vývoji je v současné době nejméně devět počítačů Mac poháněných nadcházejícími čipy Apple M2, včetně špičkové varianty Mac mini poháněné čipem M2 Pro.

Tato informace vyplývá z nové zprávy Marka Gurmana z magazínu Bloomberg, který se dozvěděl, že Apple pracuje na nejméně devíti nových počítačích Mac poháněných předběžně pojmenovaným čipem M2, druhou generací vlastního čipu společnosti Apple. Společnost zjevně vytvořila čtyři varianty čipů M2 pro nadcházející Macy.

Společnost testuje nejméně devět nových počítačů Mac se čtyřmi různými čipy založenými na M2 – nástupci současné řady M1 – s aplikacemi třetích stran ve svém App Store, podle protokolů, které potvrdili lidé obeznámení s touto záležitostí. Tento krok je klíčovým krokem ve vývojovém procesu, což naznačuje, že nové stroje by mohly být v nadcházejících měsících vydány.

Některé z nových testovaných počítačů Mac zahrnují:

MacBook Air
Příští MacBook Air s kódovým označením J413 bude mít čip M2 s osmi procesorovými jádry a deseti grafickými, oproti osmi grafickým jádrům v aktuálním modelu.

Mac mini
Příští Mac mini s kódovým označením J473 bude mít stejné specifikace jako MacBook Air s čipem M2. Toto je pravděpodobně základní model, který nahradí aktuální M1 Mac mini z této řady. Apple se také snaží nahradit špičkový Mac mini s procesorem Intel variantou poháněnou čipem M2 Pro s kódovým označením J47.

Apple také testuje Mac mini s čipem M1 Pro, tedy stejným procesorem, jaký se dnes používá u základních 14palcových a 16palcových MacBooků Pro. Tento stroj má kódové označení J374. Společnost také testovala verzi M1 Max Mac mini, ale nové zařízení Mac Studio může tyto stroje učinit nadbytečnými.

Základní MacBook Pro
Apple testuje i základní MacBook Pro s čipem Apple M2 s kódovým označením J493, který by měl mít stejné specifikace jako chystaný M2 MacBook Air.

14palcový MacBook Pro
Další 14palcový MacBook Pro s kódovým označením J414 by nabídl konfigurace založené na čipech Apple M2 Pro a M2 Max. M2 Max má zjevně 12 procesorových jader a 38 grafických jader, oproti deseti procesorovým a 32 grafickým jádrům v současném 14palcovém MacBooku Pro a až 64 gigabajtů sjednocené paměti.

16palcový MacBook Pro
Největší MacBook Pro s kódovým označením J416 by samozřejmě také využíval připravované čipy Apple M2 Pro a M2 Max. Verze notebooku M2 Max bude mít údajně stejné specifikace CPU a GPU jako 14palcový MacBook Pro.

Mac Pro
Tento stroj s kódovým označením J180 bude obsahovat nástupce čipu M1 Ultra používaného v nedávno představeném Mac Studio. Současný Mac Pro využívá špičkové čipy Intel Xeon a výkonnou grafiku AMD. Na základě toho, co Apple dosud předvedl s Mac Studio, by nová verze Apple Mac Pro měla překonat současnou verzi Intel se značným náskokem, ale budeme si muset ponechat svůj konečný úsudek, dokud neuvidíme, čeho všeho je Apple Silicon Mac Pro schopen.

Zdroj: iDownloadBlog

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *